Kultura

TREĆI KRUG AUDICIJE

Drama plus odabrala sedam glumaca za predstavu Stranac

Autorski tim Drame plus na čelu s redateljem Vinkom Radovčićem odabrao je glumce i glumice koji će igrati u predstavi, a to su: Konstantin Haag, Pavle Matuško, Kim Končar, Matija Grabić, Lucija Alfier, Marko Kasalo i Luka Čerjan.

Nakon tri kruga audicije za predstavu "Stranac" u produkciji Drame plus i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, koji su se održali u Kazalištu lutaka Zadar, Teatru &TD i Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, autorski tim Drame plus na čelu s redateljem Vinkom Radovčićem odabrao je glumce i glumice koji će igrati u predstavi, a to su: Konstantin Haag, Pavle Matuško, Kim Končar, Matija Grabić, Lucija Alfier, Marko Kasalo i Luka Čerjan.

Klasik svjetske literature, roman "Stranac" Alberta Camusa predstavlja Meursaulta koji je samotnjak, koji se ne uklapa u društvene norme i konvencije, osjećajući se izolirano i introvertirano, kao kakav stranac u birokratskom društvu koje ga tlači, sputava i moralno se uzvisuje nad njegovom pojavom. Izolirajući se od društva razvija osebujni, individualni pristup svim životnim aktualnostima što se očituje u nesvakodnevnom odnosu prema smrti majke, prijateljima, osjećaju ljubavi, kao i sudbonosnom činu ubojstva Arapina.

Drama plus je audiciju za glumce i glumice za predstavu "Stranac" prema istoimenom romanu Alberta Camusa raspisala 21. siječnja 2021. Do 26. veljače 2021., kada je bio krajnji rok za prijavu, 86 mladih glumica i glumaca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore poslalo je svoj životopis i kratki video sa snimljenim monologom, nakon čega je autorski tim odabrao najbolje.

Konstantin Haag je mladi ali već etablirani glumac kojega domaća publika poznaje po ulozi u seriji Nove TV "Drugo ime ljubavi", kao i drugog glumca u postavi Marka Kasala. Pavle Matuško je Slavonac koji je ove godine ostvario ulogu u filmu "Dnevnik velikog Perice", a prva glumačka iskustva već su iza Kim Končar, Splićanina Matije Grabića, Zlarinjanke Lucije Alfier i Dubrovčanina Luke Čerjana.

Rad na predstavi "Stranac" započet će 3. svibnja 2021. u Zadru. Autorski tim predstave, kao i točan datum premijere koja će se održati u okviru 27. Zadarskog kazališnog ljeta, bit će uskoro predstavljeni na konferenciji za medije na kojoj će ujedno biti prezentiran i novi, četvrti kazališni program Drame plus pod nazivom „U svijetu bez iluzija čovjek je stranac", koji uključuje pet repriznih i četiri premijerna naslova.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA