Biznis

FINANCIRANJE NOVOGRADNJI IZ 2015. GODINE

Drugi kredit u tri mjeseca: TNG se zadužila za još 35 milijuna dolara

Društvo će sredstva najvećim dijelom iskoristiti za prijevremeno zatvaranje postojećeg kredita koji dospijeva u siječnju 2022. godine

Tankerska Next Generation brodarsko dioničko društvo (dalje u tekstu: Društvo) potpisala je dugoročni ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od USD 35,3 milijuna. Kredit je sklopljen s dosadašnjim kreditorom ABN AMRO Bank N.V. na rok od 5 godina.

Društvo će predmetna sredstva najvećim dijelom iskoristiti za prijevremeno zatvaranje postojećeg kredita istog kreditora koji dospijeva u siječnju 2022. godine, a kojim su dijelom financirani M/T Velebit, M/T Vinjerac, te akvizicija novogradnje M/T Pag tijekom 2015. godine. Preostala sredstva Društvo će uložiti u navedene brodove kako bi održali visoku razinu konkurentnosti.

- Potpisivanjem ovog financijskog aranžmana Društvo još jednom potvrđuje svoju poziciju na međunarodnom bankarskom tržištu te nastavlja suradnju sa eminentnim kreditorom koji prepoznaje Društvo kao pouzdanog i dugoročnog partnera. Sukladno svojoj strategiji očuvanja financijske stabilnosti i likvidnosti, Društvo je ovim refinanciranjem u potpunosti provelo plan refinanciranja kreditnih obveza koje dospijevaju u 2021. i 2022. godini. Zaključenjem ovog financijskog aranžmana, uz prethodno ostvareni krajem 2020. godine, Društvo je osiguralo refinanciranje za cijelu flotu po konkurentnim uvjetima za predstojeće petogodišnje razdoblje, priopćili su iz TNG-a.

Prine tri mjeseca TNG je kod dvije banke podignula kredit od 44 milijuna američkih dolara, za prijevremeno zatvaranje kredita koji dospijevaju tijekom 2021. godine, a kojima su dijelom financirane kupnje novogradnji Vukovar, Zoilo i Dalmacija tijekom 2015. godine. U 2020. godini Tankerska Next Generation ostvarila je kumulativni neto gubitak od 31,7 milijuna kuna, odnosno oko 5,9 milijuna američkih dolara.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA