Zadar

OGORČENI STANARI PORUČUJU: ODLIČNA AGLOMERACIJA

Dukić najavio da su poplave prošlost, a što je ovo!?

Obranit ćemo Novi Bokanjac od poplave, uskliknuo je tek novi gradonačelnik Branko Dukić 2017. godine kada je potpisan sporazum s Hrvatskim vodama za 80 milijuna kuna kojim bi se riješile oborinske vode.

Obranit ćemo Novi Bokanjac od poplave, uskliknuo je tek novi gradonačelnik Branko Dukić 2017. godine kada je potpisan sporazum s Hrvatskim vodama za 80 milijuna kuna kojim bi se riješile oborinske vode i sanacija štete nakon velike poplave u rujnu te godine.

Za sustav na Bokanjcu i Novom Bokanjcu od tog iznosa planirano je čak 51 milijun kuna. Nakon toga gradonačelnik Dukić govori o mega kapitalnom projektu aglomeracije za koji je ugovor potpisan polovicom 2019. godine i uvjerava zadarsku javnost kako su prizori poplavljenih ulica na Novom Bokanjcu prošlost.

I što građani koji tamo žive, uz fotografije sinoć snimljene u Ulici Grgura Budilslavića, mogu reći nego da je odlična ta aglomeracija. Naravno, uz puno sarkazma jer je susjedu u kući preko puta Krekića poplavio podrum, poručili su uz foto dokaz. Cestom možeš ploviti, a ne voziti.

Iz Odvodnje su rekli da je na Novom Bokanjcu, gdje stanari skoro dvije godine žive na gradilištu, završeno 95 posto radova.

Oborinske vode uslijed velike kiše morali su vatrogasci izvaliti pumpama umjesto da otječu u cijevi ugrađene ispod kolnika na koji je stavljen asfalt

Ali nije završen onaj najvažniji: ugrađene cijevi nisu priključene na sustav oborinskih voda.

Tako kažu dobro upućeni iz Novog Bokanjca na kojem je priroda još uvijek regulator. Oko 3 sata u noći, Ulica Grgura Budislavića više nije bila poplavljena.

Ali podrum u obiteljskoj kući svjedoči da je do uređenih prometnica s odvodom kanalizacije i oborinskih voda u tom gradskom predjelu još dalek put.

Što se to dogilo na Novom Bokanjcu, a da nisu za sve krive klimatske promjene? Direktor Odvodnje Grgo Peronja službeno je poručio kako sustav oborinske odvodnje u sklopu projekta Aglomeracije u izgradnji i još nije u punoj funkciji. I kako je Novi Bokanjac još uvijek gradilište.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA