Zadar

EBI BI - EBI NEBI

Dukić neće dopustiti lekciju antifašista: vijenac neće položiti pod ploču na Peglici

U ulozi gradonačelnika Zadra, Branko Dukić je pokazao da za njega ne važi politička evolucija.

U ulozi gradonačelnika Zadra, Branko Dukić je pokazao da za njega ne važi politička evolucija. Naprotiv, na početku svog mandata, Dukić je bio na obilježavanju 75. godišnjice odluke o sjedinjenu Istre, Rijeke, Zadra i otoka s maticom zemljom Hrvatskom.

Odluka o postavljanju ploče na kući Peglice, koju je tražila Udruga antifašističkih boraca i antifašista, prebačena je na HDZ koji se uporno boji bilo čega iz vremena kada je na ovom prostoru trajala borba protiv fašizma.

Takva politika zadarskog HDZ-a začeta je u vrijeme Živka Kolege koji je postavio spomen ploču na Vijećnici na Trga s neutralnim stihovima njegovog pokojnog kolege, liječnika Milivoja Klarića i ta im ploča služi kao opravdanje za bijeg od bilo kakvog obilježja iz vremena mrskog im socijalizma ili Drugog svjetskog rata.

Ili od komunjara, kako to vole i govore mnogi, povučeni HDZ-ovskim etiketiranjem. I tako će u petak 13. rujna, Dukić umjesto pod ploču antifašista na Peglici lovorov vijenac položiti na Trgu pod HDZ-ov spomen. Nema sumnje da će mu se pridružiti i župan Božidar Longin i tako odgovoriti na poziv udruge antifašista koji su objavili da će u subotu polagati vijenac pod ploču na Peglici i spomen palim borcima na Gradskom groblju.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA