Zadar

KADROVSKI POTEZI GRADONAČELNIKA U NOVOM MANDATU

Dukić ponovno angažirao Bakarića te Domijana, očekuje se i ugovor s Trogrlićem u novoj formi

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić ima pravo na savjetnike, ali on će i u drugom mandatu koristiti za suradnika predsjednike nekih novih koordinacija.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić ima pravo na savjetnike, ali on će i u drugom mandatu za suradnike koristiti predsjednike nekih novih koordinacija.

Na novinarski upit dobili smo očekivani odgovor po kojem će to i dalje biti Tihomir Bakarić, koji je u prošlom mandatu kotirao kao savjetnik za pitanje branitelja. U neposrednoj blizini gradonačelnika ostaje i umirovljeni konzervator Miljenko Domijan. Oni postaju koordinatori, a da će to biti Jerko Trogrlić i njegova tvrtka Vajat, iz Ureda gradonačelnika dali su do znanja.

„Grad Zadar nastavit će suradnju i u idućem razdoblju i pod istim uvjetima s gospodinom Tihomirom Bakarićem kao predsjednikom Koordinacije za očuvanje stečevina Domovinskog rata te s gospodinom Miljenkom Domijanom kao predsjednikom Koordinacije za praćenje projekata od strateškog interesa za zaštitu, obnovu, očuvanje i revitalizaciju kulturne baštine Grada Zadra.

S agencijom za odnose s javnošću Vajt d.o.o. još uvijek nismo nastavili suradnju. Razgovarat ćemo o načinu na koji ustrojiti komunikaciju s javnosti u sljedećem periodu. Obećali smo građanima određene promjene, projekt pune transparentnosti, uključivanje građana u donošenje odluka i u tom smislu želimo postati najbolji grad u Hrvatskoj. Zadovoljan sam doprinosom te tvrtke. A kad i ako dogovorimo suradnju, u što iskreno vjerujem, o istoj ćemo vas, naravno, izvijestiti", napisano je u odgovoru na novinarski upit.

Dakle, Trogrlić više neće biti angažiran zato da Dukić ne bi napravio grešku jer je, kako je sam priznao na početku prvog mandata, „politički neuk", već da ustroji novi način komunikacije u koju će biti uključeni građani. Oni su i do sad imali e-savjetovanje koje iz gradske uprave ne bi najavili u javnosti, a kako će Dukićeva nova-stara uprava ustrojiti tzv. participativnu demokraciju, o tome se za sad može sanjati.

S Trogrlićevim Vajtom prekinuta je suradnja u ožujku kad ga je HDZ angažirao da mu vodi izbornu kampanju. Za njegove usluge u Gradu Zadru za ta tri mjeseca ugovoren je iznos od 52 tisuće kuna. Bakarić je, prema objavljenoj informaciji iz Grada Zadra, primao pet tisuće kuna neto. On je na popisu Dukićevih donatora i ne znamo na koliki iznos će dobiti novi ugovor, kao ni za Domijana, koji prati Dukića od početka mandata na kojem su zadarske zidine stavljene pod zaštitu UNESCO-a. Domijan je jedno vrijeme bio i posebni savjetnik ministrice kulture.

Jedan od prvih kadrovskih poteza novog-starog gradonačelnika bio je raspoređivanje svoje bivše zamjenice Jagode Surać na prazno radno mjesto zamjenice pročelnika UO za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak.

PRIKAŽI KOMENTARE (35)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA