Zadar

KOLEGIJ GRADONAČELNIKA PRED SUTRAŠNJU SJEDNICU

Dukić prozvao vijećnike zbog naknadne pameti, KK Zadar ostaje na 600.000 kuna?

Gradonačelnik Branko Dukić danas je s pročelnicima održao javni kolegij na kojemu je predstavio nekoliko točaka s Gradskog vijeća, ali se na kraju ispričao novinarima što ne mogu postavljati pitanja

Gradonačelnik Branko Dukić danas je s pročelnicima održao javni kolegij na kojemu je predstavio nekoliko točaka s Gradskog vijeća, ali se na kraju ispričao novinarima što ne mogu postavljati pitanja jer hitno mora na put.

Najveći dio kolegija odnosio se na točke koje se vraćaju na dnevni red nakon što su do sada dva puta odbijene - promjena prostornog plana za gradnju dvorane Tehničkog školskog centra i kredit Liburniji od 10 milijuna kuna.

- Sreća da imam kolegij pa mogu govoriti bez vike, dreke, netočnih navoda i ciljanih laži, kako je netko nedavno napisao „u krčmi kod Marka". Jedno je kada ne znaš, a gore kada ne želiš znati. Treći put raspravljamo o gradnji školske dvorane, pametnome dosta, rekao je Dukić.

Iz redova vladajuće većine dolaze signali kako će na ovoj sjednici prihvatiti obje točke, koje su na prethodnim sjednicama stopirali. Pročelnik Darko Kasap pojasnio je kako u obuhvatu plana ima nešto privatnog vlasništva, ali na tom prostoru već se grade ili su se izgradile nekretnine po postojećem planu i za njih se ništa ne mijenja novim planom. Jedina promjena je ona koja omogućuje apliciranje na građevinsku dozvolu i fondove za gradnju dvorane te legalizaciju objekta kojeg škola već koristi za izvođenje praktične nastave.

Vijećnici na prošloj sjednici nisu odobrili ni kredit Liburniji, koja se našla u problemima zbog ukidanja potpora, smanjenja prometa od 30 posto, rasta cijene goriva od oko 100 posto i električne energije za 400 posto. Bez intervencije grada za mjesec-dva došla bi u situaciju blokade, nemogućnosti plaćanja obveza dobavljačima i plaća radnicima.

- Vjerujem da će se sutra pojaviti pun autobus spasitelja i da će izglasati ono što je nužno, rekao je Dukić. Treća važnija situacija je spašavanje KK Zadar. Vijećnici koji kontroliraju Nadzorni odbor nedavno su smijenili direktora Željka Žilavca i u proceduru poslali kredit od 3,7 milijuna kuna. 

 -Od 12. mjeseca Enio i Rubeša preuzeli su odgovornost za vođenje KK Zadar. Krenuli su traženjem smjena, kriminalnih radnji i kad ih nisu našli smijenili su upravu. Rubeša viče „držte lopova", Enio pere ruke i traži poštenje i sada šalju prijedlog koji su već povukli. Nadam se da će ostati dosljedni, rekao je Dukić.

Pročelnik Ivan Mijolović čestitao je djelatnicima kluba koji se časno drže unatoč negativnom okruženju. Rekao je kako je na stolu zahtjev o kreditu od 3,7 milijuna kuna, koji bi se trebao vratiti do siječnja sljedeće godine. Iz ovog kredita ili nekog drugog prihoda morat će se vratiti pozajmica od 700.000 kuna koju je Dukić nedavno potpisao. Ako se ne vrati ni jedno ni drugo, oboje će se skinuti iz proračuna za sljedeću godinu pa bi klub umjesto 5 milijuna kuna dobio tek 600.000.

Problemima kluba tu nije kraj jer sljedeći mjesec dolazi na naplatu oko 5 milijuna kuna iz predstečajne nagodbe, a u deseti mjesec kreće sezona za koju klub neće imati ni kune. Novac koji se sada daje klubu potrošit će se za zaostale obveze tako da će novo vodstvo morati pronaći način kako uopće postaviti na noge bilo kakvu momčad nakon dugog toplog ljeta...

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA