SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714168800 AND gallery_id = 12328File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714168800, '12328', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Dukićev govor: ne traži krivca ali se požalio da prvi put voze s podignutom ručnom kočnicom - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

SVEČANOST ZA DAN GRADA: OD FILOZOFIJE DO POLITIKE

Dukićev govor: ne traži krivca ali se požalio da prvi put voze s podignutom ručnom kočnicom

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić filozofskim govorom pomirenja otvorio je svečanu sjednicu Gradskog vijeća Zadra na kojoj je prema njegovom pozivu glavni gost bio Zoran Milanović.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić filozofskim govorom pomirenja otvorio je svečanu sjednicu Gradskog vijeća Zadra na kojoj je prema njegovom pozivu glavni gost bio predsjednik Zoran Milanović.

Držeći se Protagorine kako je "čovjek mjera svih stvari" i  zadanog okvira Zadra, pozvao je sudionika da konflikte drže po strani.

Vučetić je pozdravio predsjednika Milanovića, potpredsjednicu sabora Sabinu Glasovac, ministra Ivana Malenicu kao izaslanika Vlade RH s naglaskom na laureate i građane Zadra.
Namjerno ili ne, Vučetić nije pozdravio nadbiskupa Puljića i prorektore bez rektorice Dijane Vican, što je uradio prije početka svog napisanog govora gradonačelnik Branko Dukić. Ali je izostavio pozdraviti gradonačelnika Šibenika Ivicu Burića te Ivicu Puljka, splitskog gradonačelnika.

Ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, kako mu i priliči, održao je suhoparan govor od povijesti do sadašnjosti Zadra koji će imati potporu Vlade. Dukić mu je zahvalio kao prijatelju i ministru.

Predsjednik Milanović je u svoj govor ubacio pjesničke metafore Arsena Dedića i Tina Ujevića a on je kao mnogi političari, kazao je, preuzeo nošenje luđačke košulje. Milanović je poslao poruke o čuvanju nacionalnog interesa u EU zajednici. Budite tvrdi kad su u pitanju vaši interesi, a kad su u pitanju hrvatski interesi pokušajmo se dogovoriti. Iznio je podatak o tome 6 milijardi godišnje nije iznos zbog kojeg trebamo biti zahvalni jer Hrvatska uplaćuje 4 milijarde. Uz financije za koje je odgovorna Vlada, neovisnost je najvažnija, dodao je Milanović.

- Hrvatska je mala zemlja i ne smijemo biti vazali do čega je mali korak, dok je treća faza terminalna, kazao je predsjednik Milanović.

On je čestitao gradskoj vlasti na postignućima, Zadranima blagdan sv. Krševana a svim građanima poželio mir u 2023. za koji treba raditi i moliti a puno je onih koji to rade, kazao je Milanović.

Gradonačelnik Zadra zahvalio je predsjednik RH na riječima o Zadru.

- Koliko god svaki dan na našoj lokalnoj političkoj sceni čujemo grintanja, nismo mirovali, istaknuo je Dukić zahvalivši svojim suradnicima, koji, kako je kazao prethodnih mjeseci nerijetko trpe razne ispade i osobne napade. Na žalost po prvi put u novijoj povijesti da vozimo s podignutom ručnom kočnicom, kazao je Dukić misleći na HDZ-ovu gradsku vlast.

- Ne upirem na današnji dan prstom ni u koga. Ne tražim krivca. Otvoren sam mijenjati se, koliko to stariji čovjek kao ja uopće može, ali vjerujem da će se suradnja zadarskih političkih opcija popraviti jer odgovor kakav će Zadar biti sutra, u ovakvim okolnostima nije moguće dati bez svih vas, poručio je gradonačelnik Dukić vijećnicima koji su ignorirali svečanu sjednicu Gradskog vijeća.

Želite li nastaviti gledati predstavu, platite ulaznicu, prigodna je završnica voditeljskog para, glumaca - lutkara Irene Bausović Tomljanović i Domagoja Karakašića. Oni su se izvrsno snašli u prvom vođenju vrlo osjetljivog događaja kao što je svečana sjednica Gradskog vijeća Zadra.

Svečana sjednica Gradskog vijeća za Dan Grada
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA