Zadar

VIKEND U STARIGRADU

Dva gastro događanja: Ribarske tradicije i Svijet školjki

U sklopu projekta Okusi baštinu u Starigradu se ovog vikenda održavaju dva gastro događanja.

U sklopu projekta Okusi baštinu u Starigradu se ovog vikenda održavaju dva gastro događanja.

Tako će se u subotu, 27. svibnja održati program pod nazivom Ribarske tradicije u sklopu kojega će se posjetiteljima prezentirati tradicionalne tehnike soljenja, mariniranja i sušenja ribe te pripremati riblja jela za degustaciju, sve uz zvuke dalmatinske pjesme u izvedbi klape Leut. Program će se održati na starigradskoj rivi Bikarija s početkom u 20 sati.

U ponedjeljak, 29. svibnja na programu je edukativno druženje uz degustaciju školjki pod nazivom Svijet školjki. Predavanje o školjkama, akvakulturi i očuvanju bioraznolikosti Podvelebitskog kanala održat će Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, nakon čega će sudionici imati priliku degustirati već poznate školjke poput dagnji ali i one za sada manje zastupljene na lokalnom području ali sa velikim potencijalom poput kamenica i jakobovih kapica. Program počinje u 18.30 sati u zgradi Općine Starigrad, Trg Tome Marasovića 1, a ulaz je slobodan.

Projekt Okusi baštinu sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Provedba je počela u 2022. godine te se nastavlja i tijekom cijele kroz drugu fazu projekta, pa sve ljubitelje mora i morskih plodova očekuje još niz zanimljivih sadržaja u Starigradu, ali i u okolnim mjestima.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA