Zabava

URBOFON LIVE

Embassy 516 pozitivnom energijom osvojio srca Zadrana

Nošena pozitivnom energijom i izvrsnim zvukom alternativnog rock benda Embassy 516, zadarska publika je sinoć s oduševljenjem pratila još jedan koncert u dvorani Centra za kreativne industrije.

Nošena pozitivnom energijom i izvrsnim zvukom alternativnog rock benda Embassy 516, zadarska publika je sinoć s oduševljenjem pratila još jedan koncert u dvorani Centra za kreativne industrije.

Svoj prvi nastup pred zadarskom publikom Dubrovčani su odradili u formi trija, no iskusni Žarko Dragojević, Tomislav Kličan i Ivica Glunčić dali su sve od sebe i energičnom svirkom predstavili presjek pjesama sa svoja tri albuma, Surveillance of the Environment, Correlation i Trans. Fuzijom post-rocka, stoner rocka i shooegazea stvorili su atmosferu koja će se dugo pamtiti.

Embassy 516 osvojio je srca prisutnih snažnim i melodičnim rifovima pjesama Ergo Propter Hoc, Libertas, Nora, The, Darkslide i Aftermath, stvarajući istovremeno melodičnu, energičnu i introspektivnu atmosferu. Gitare su zvučale moćno, ritam sekcija je bila čvrsta i precizna, a vokali su uspješno prenosili emotivnu dubinu tekstova.

Na kraju koncerta, uz ovacije i oduševljenje publike Embassy 516 se pozdravio i pozvao ljubitelje dobre glazbe da dođu u subotu 17. veljače u 11 sati u Gradsku knjižnicu Zadar na druženje s glazbenicima i predstavljanje knjige te da pogledaju izložbu ilustratora Yellow Yurija.

Urbofon Live program je još jednom potvrdio svoj status kao nezaobilazno odredište za ljubitelje kvalitetne glazbe u Zadru i šire.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog društva skladatelja, a ostvaruje se uz podršku Varoške Pivovare i Papice.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA