Zadar

FACEBOOK I OBJAVA GRADA OKO DOGOVORA ZA PRORAČUN

Enio Meštrović: Izvisili smo cijenu prodaje da se napokon namirimo

Umjesto da gradski vijećnici budu kontrolori Gradskog proračuna koji je zakonsko pitanje održavanja ili raspuštanja Gradskog vijeća, u Gradu Zadru se dogovaraju,

Umjesto da gradski vijećnici budu kontrolori Gradskog proračuna koji je zakonsko pitanje održavanja ili raspuštanja Gradskog vijeća, u Gradu Zadru se dogovaraju.

Novi je to politički model koji je, kao što jučer pisali, uspostavljen u Medulićevoj, sjedištu HDZ-a koji prvi put u 30 godišnjoj vladavini, nema pouzdanu glasačku mašineriju za nesmetano izglasavanje svog prijedloga trošenja proračunskih milijuna.

Stoga su ponudili da se Proračun za 2022. kreira u omjeru: koliko je koja strana osvojila posto glasova, toliko ima pravo predlagati projekte u vrijednosti financijskog udjela Proračuna. Slično je bilo i s kvartovskim modelom za koji je raspoređen određen iznos, iako se sve ti tzv. komunalni projekti odvijaju preko obaveze programa održavanja i komunalne gradnje, socijale, školstva, kulture, sporta, predškolstva...  a mjesnim odborima su davno ukinuti računi.

Za velike projekte i nove investicije u izvršnoj vlasti odgovoran je Gradonačelnik Zadra koji je taj dio posla prebacio na pročelnika svog odjela Nevena Klarina koji se, međutim, nije imao s čim pohvaliti u prošlom mandatu.

Klubovi vijećnika dobili su rok, odnosno dan i sat do kojeg su morali predati listu svojih želja. O tome se na stranici Grada Zadra jučer pohvalio gradonačelnik Branko Dukić.

Kako u toj objavi nije ništa rečeno, nezavisni vijećnik Enio Meštrović, koji se užasava sastanka iza zatvorenih vrata, obavijestio je svoje birače i pratitelje na Facebook profilu Bleke i Konji.

Nositelj liste sa sedam gradskih vijećnika uradio je to na svoj način: neka javnost zna.

"Proša je prvi transparentni radni sastanak iza zatvorenih vrata u gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom na kome su prisustvovali SDP, AM i KONJI.

Sad smo svi izdajnici jer smo sili skupa za stol sa zločinačkom organizacijom. Izvisili smo cijenu prodaje da se napokon namirimo.

Amandmani KONJA na Akciji za prijedlog proračuna:

1. Maksimalna sredstva za nabavu linearnog akceleratora
2. Vrtić u Diklu
3. Nogostup u Petrčanama (od glavne ceste do mista)
4. Uređenje Parka Žmirići (od Bokanjca do Žmirića)
5. Urbano uređenje Kapetanskog (ljetno kino)
6. Financijska pomoć otocima Grada Zadra (nenamjenska sredstva koje ce namjenski potrošiti MO otoka)
7. Projektiranje novog GUP-a (humano urbani kvart, zelene površine i parkirna mjesta) sa javnim tribinama građana
8. Izgradnja prometnice od Bilog Briga do Belafuže
9. Uređenje sanitarnih čvorova u osnovnim školama
10. Široki koncenzus... prihvaćanje ideja i projekata od sviju strana ispravnih po našim stajalištima.

Stiže lova...idemo u šoping!
P.S. Za sve željne kupovine...zakonom se može dirati iz kase samo u 15% proračuna. -  poručio je Enio u svojoj objavi.

PRIKAŽI KOMENTARE (28)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA