Zadar

TKO SU NOVA 34 ČLANA I 50 IZASLANIKA?

Erlić na korak do Čuline u TOP 5 HDZ-ovaca na izborima za Županijski odbor

Jučer je izabran novi županijski odbor HDZ-a od 34 nova člana uz pet članova Predsjedništva u kojem je već izabrani predsjednik Božidar Kalmeta.

Jučer je na četiri godine izabran novi županijski odbor HDZ-a od 34 nova člana uz pet članova Predsjedništva i novi, stari predsjednik Božidar Kalmeta.

Kao i na privremenim izborima prije godinu dana, Željko Čulina, ravnatelj Bolnice, dobio je najviše glasova, ali mu je na korak Šime Erlić, predsjednik GO HDZ-a. Neven Birkić, liječnik u zadarskoj bolnici, zadržao je treću poziciju popularnosti unutar HDZ-ovih krugova.

Željko Šoša je lani bio drugi, nije se kandidirao za Županijski odbor jer je već izabran kao jedan od potpredsjednika. Gradska organizacija HDZ-a kao najveća imala je pravo na osam mjesta u Županijskom odboru.

Među "gradskim" kandidatima, Dario Vrsaljko je potvrdio da visoko kotira u HDZ-u kao i Darko Kasap. U TOP 5 je ušao dožupan Šime Vicković kojeg nije bilo u prošlom sazivu, kao što u novoizabranom nema više Branka Kutije.

Za razliku od prošlog saziva u kojem je bila samo jedna HDZ-ovka, i to Sandra Vukić koja više ne vodi HDZ u Vrsima, sada je u Županijski odbor ušla Snježana Jurinić te manje poznata Jelena Jelić, financijska direktorica "Komunalca" u Biogradu.

Prošli put su iz biogradskog HDZ-a izabrani Tonči Šangulin i Šime Mršić koji je u aktualni sastav ušao kao izabrani potpredsjednik.

Svega trojica HDZ-ovaca, koji su se kandidirali mimo raspoređene kvote, nisu prošli na unutarstranačkim izborima, održanima u Medulićevoj.

Za izbor 50 izaslanika u na Opći sabor koji će se početkom godine održati u Zagrebu bilo je točno 50 kandidata. Očito je da su i HDZ-ovci "štufi" izbora koji su ponovljeni i odvijaju se u koracima stranačkog ustroja.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA