Zadar

OBJAVLJEN POPIS DOBITNIKA PO ODLUCI VIJEĆA

Falkensteiner i Borik dobit će najveću novčanu potporu

Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner by Punta Skala dobit će 50 tisuća kuna, najveći iznos iz razdiobe potpora za manifestacije koju dodjeljuje TZ Grada Zadra.

Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner by Punta Skala dobit će 50 tisuća kuna, najveći iznos iz razdiobe potpora za manifestacije koju dodjeljuje TZ Grada Zadra.

TK Borik za dva već održana teniska turnira dobit će naknadno 40 tisuća kuna. Hotelskoj kući Borik namijenjeno je 20 tisuća kuna za biciklističku utrku GranFondo Falkensteiner Borik - Zadar Region. Iz ovoga je sigurno zaključiti da oni koji najviše uplaćuju turističkih pristojbi, povratno dobivaju najveći iznos javnih potpora.

Tako je odlučilo Turističko vijeće gradske TZ, kojim predsjeda gradonačelnik Branko Dukić.  Oni su donijeli odluku kojom se razdijelilo od 1000 do 50 tisuća kuna donacija za 40 od ukupno 60 prijavljenih manifestacija. Kandidature su razmatrane na prošloj sjednici Vijeća, a rok za njihovu dostavu na Javni poziv bio je do 1. ožujka.

Iz TZ Grada pohvalili su se kako su potpore odobrene već poznatim i tradicionalnim manifestacijama. Pa je tako udruga Propela za DM Millenium Jump i Noć punog miseca, dobila ukupno 30 tisuća kuna. Za KalelargArt odobreno je 15 tisuća kuna, iako je prijavljen atraktivan i dosad neviđen program u Zadru. Vakanza Zadar dobiva 20 tisuća kuna.

Najstarija među njima, 46. otočki košarkaški turnir "IST 2021", vrednovana je s tri tisuće kuna. Za regatu Zadarska koka, JK Uskok dobit će 20 tisuća kuna. Nova je radijska regata Novog radija kojoj je odobreno 10 tisuća kuna. U ljetnom izdanju bit će Street food festival za koji je namijenjeno 20 tisuća kuna. Za Puntamišku feštu namijenjeno je 15 tisuća kuna, za Išku kraljicu 10 tisuća kuna, a za Gospu Loretsku daje se pet tisuća kuna.

EP veterana u badmintonu, kojeg u Zadru organizira Badminton klub Dubrovnik, dobiva 20 tisuća kuna. Za Glazbene večeri namijenjeno je 10 tisuća kuna, za Zadar Organ Festival pet tisuća kuna, a Gradska glazba Zadar za svoj svečani koncert povodom 150 godina postojanja dobit će u kunu 6.250 kuna.

Među dobitnicima nema HNK Zadar koji godinama uz sponzorstvo TZ Grada održava Jazz&Blues festival, a koji ispunjava sve kriterije koji su traženi Javnim pozivom TZ Grada.

Ovo je popis svih dobitnika potpore TZ Grada koji to moraju isticati na svojim promo materijalima, ako budu uopće u prilici organizirati manifestacije s obzirom na epidemiju koronavirusa: https://business.zadar.travel/potpore-i-natjecaji/odluka-o-dodjeli-potpora-turistickim-manifestacijama-u-2021-godini.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA