SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 12329File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '12329', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Feštom s Dalmatinom otvoren zadarski Advent a večeras Jole - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

ZADRANI ISPUNILI TRG PETRA ZORANIĆA

Feštom s Dalmatinom otvoren zadarski Advent a večeras Jole

Već večeras slijedi nova porcija zabave, za koju će biti zadužen jedinstveni i neponovljivi - Jole

Proslava Dana grada Zadra sinoć je okončana spektakularnim koncertom grupe Dalmatino na Trgu Petra Zoranića, kojim je ujedno službeno otvoren Advent u Zadru 2022. Iako se radilo o radnom danu, tisuće posjetitelja pohrlile su pred adventsku pozornicu, okolne trgove i ulice, a brojni ugostitelji u kućicama velikim su trudom uspijevali izvršavati sve narudžbe.

O tome kakva je atmosfera na trgu vladala govori činjenica da je Dalmatino počeo s nastupom i prije 21 sata, za kada je formalno bio zakazan. Nizale su se poznate uspješnice koje Zadrani uvijek toplo dočekuju, od „Diteline s četri lista", „Dvi sestre blizanke" i „Rišpeta" do neizostavnog blagdanskog hita „Božić bijeli".

- Naši koncerti u Zadru uvijek su bili izvrsni, bilo da se radilo o klupskim svirkama ili dočeku Nove godine 2020., no ovo je stvarno bilo nešto posebno. Ovo je ipak Dalmacija, naš mentalitet, gdje god ima mora lako se povežemo s publikom, komentirao je Zdravko Sunara.

Oduševljenje viđenim iskazao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić, ali i splitski Ivica Puljak te drugi čelnici hrvatskih gradova, koji ovih dana sudjeluju na 14. susretu gradonačelnika i poduzetnika u Petrčanima. Mnoge su čestitke otišle na račun njihovog „adventskog domaćina", direktora Turističke zajednice grada Zadra Marija Paleke.

- Ovaj raniji termin početka Adventa, na Dan grada Zadra, pokazao se punim pogotkom, što je vidljivo po odazivu građana. Naša je posebnost ta kompaktnost, da se sve događa u jednom intimnom prostoru ovih dvaju trgova i vjerujem da ćemo u ovakvom ritmu nastaviti za vikend i sve sljedeće adventske dane, kaže Paleka.

A već večeras slijedi nova porcija zabave, za koju će biti zadužen jedinstveni i neponovljivi - Jole. Poznat kao veliki zabavljač, rado nastupa na adventskim koncertima.

- Hvala Bogu, u dvadesetak godina rada stvorili smo iznimno širok repertoar, pa se za svaku priliku poput ove možemo dobro pripremiti ili reagirati kada vidimo što publika želi slušati. Bit će tulum, fešta, ali na jednoj kulturnoj razini.

S obzirom da će nastupati tik uz adventske kućice pitali smo ga hoće li kušati nešto iz ponude te što bi radije izabrao - burgere ili divenicu.

- Naravno da ću probati, i ja sam čovik od krvi i mesa, ne mogu ostati po strani. Više sam mesni nego riblji tip. Čim krene bura, s njom krenu i kobasice i divenice, ali volim i burgere, pogotovo nakon što je posljednjih godina gastronomija toliko napredovala da se radi o pravim specijalitetima. Vidim da je kućica puno i da je ponuda šarolika, probat ću ono što me večeras povuče, kaže Jole.

Koncert počinje u 21 sati, ali gastronomska ponuda u kućicama dostupna je već od 10 sati ujutro sve do ponoći svaki dan, a subotom i do 1:30 sati navečer.

Otvorenje Adventa uz Dalmatino
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA