Kultura

KINO ZONA

Film u kojem svi lažu: erotski triler Slatka Simona

Nakon marokanskog ljubavnog trokuta koji nam je donio "Plavi kaftan", već u petak se vraćamo domaćem filmu vrućim erotskim trilerom "Slatka Simona"!

Nakon marokanskog ljubavnog trokuta koji nam je donio "Plavi kaftan", već u petak se vraćamo domaćem filmu vrućim erotskim trilerom "Slatka Simona"! U goste nam stiže redatelj i scenarist Igor Mirković, glumica Tina Keserović te domaće snage Josipa Štulić i Matea Bilosnić s kojima ćemo o filmu porazgovarati netom po završetku projekcije!

Ovo je priča u kojoj svatko laže svakome. Zeleni radi u opskurnoj firmi za seks-chat u Zagrebu i zavodi muškarce na internetu pod lažnim identitetom zavodljive slatke Simone. Negdje u Austriji živi tajanstveni Bobo, koji se upleo u Simoninu mrežu: piše joj danima i noćima, da bi na kraju poželio stvarnu vezu s njom. Simona potiče njegove želje, ali uvijek izbjegne susret. Ali kad Bobo odluči da će ostaviti sve zbog Simone i planira novi život s njom, seks-chat operateri shvate da je sve otišlo predaleko, da uništavaju život nepoznatog čovjeka. No, pokazat će se da ni Bobo nije govorio istinu...

Dvanaest dugih godina nakon dugometražnog igranog debija "Noćni brodovi", nekadašnji TV novinar i dokumentarist Igor Mirković ("Novo, novo vrijeme", "Sretno dijete"...) vraća se u kina s jednom posve drugačijom i za našu kinematografiju poprilično smjelom pričom. U vremenima gdje ljudi sve teže ostvaruju fizičku bliskost i zatvaraju se u svoje "mikrokozmose", kontakt s ostatkom svijeta i uzbuđenja pronalaze u "virtualnom svemiru", no to mjesto je i savršena scena za kojekakve prevare onih najnaivnijih.

Mirkovićev film je od premijere skupio mahom pozitivne kritike, a među plejadom poznatih glumačkih imena poput Tome Medvešeka, Jerka Marčića, Tine Keserović, Jelene Miholjević ili Paška Vukasovića našle su se i naše istaknute članice Zadarskog plesnog ansambla, Mateja Bilosnić i Josipa Štulić.

"Slatka Simona" je na rasporedu u petak 23. veljače s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA