SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711580400 AND gallery_id = 11700File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711580400, '11700', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Bokanjac je veliko gradilište, direktor Vodovoda proziva Strabag za oštećenje cijevi - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

RODITELJI SE BOJE ZA SIGURNOST DJECE

FOTO: Bokanjac je veliko gradilište, direktor Vodovoda proziva Strabag za oštećenje cijevi

Zbog radova na izgradnji sustava javne odvodnje Bokanjac je postao veliko gradilište. Iako su građani zadovoljni dinamikom radova, oni im ipak donose brojne probleme.

Zbog radova na izgradnji sustava javne odvodnje Bokanjac je postao veliko gradilište. Iako su građani zadovoljni dinamikom radova, oni im ipak donose brojne probleme.

Jedan od većih problema je česta nestašica vode, zbog koje Odvodnja i Vodovod prebacuju lopticu jedni na druge. Za Grgu Peronju, direktora Odvodnje koja je nositelj projekta aglomeracije, problem je u starom sustavu vodoopskrbe zbog kojeg je potrebno čekati duže na ponovno priključenje. No direktor Vodovoda Tomislav Matek sada odgovora kako je problem u izvođaču radova.

- Građani na području naselja Bokanjac ne ostaju bez vode zbog dotrajalosti cijevi u našem vodoopskrbnom sustavu već zbog činjenice da izvođač radova, tvrtka Strabag d.o.o. Zagreb, uslijed izvođenja radova ošteti cijevi našeg vodoopskrbnog sustava, te se u takvim prilikama također ne pridržava dogovorenih protokola u vezi s obustavom isporuke vode uslijed radova i sanacije oštećenih cijevi što je prema navedenom protokolu u njegovoj obvezi. U ovakvim okolnostima Vodovod Zadar kao isporučitelj vodne usluge ulaže sve napore da se komunikacija i koordinacija radova između nositelja projekta i izvođača radova odvija što je brže moguće, te da se normalizacija vodoopskrbe što prije uspostavi upravo iz razloga što građani koji ostaju bez vode kontaktiraju isključivo službe Vodovoda Zadar, istaknuo je Matek.

Direktor Vodovoda nas je informirao kako se u sklopu radova na aglomeraciji Zadar - Petrčane rekonstruira i postojeća vodoopskrbna mreža i to u ukupnoj duljini od 6271 metara, od čega je 3934 metara unutar investicijskog obuhvata predmetnog projekta, a 2337 metara izvan njega.

- Vrijednost navedenih radova prema provedenom postupku javne nabave iznosi 9.598.053,96 kuna od čega 5.580.033,98 kuna za radove unutar investicijskog obuhvata i 4.018.019,98 kuna za radove izvan investicijskog obuhvata predmetnog EU projekta aglomeracije Zadar-Petrčane. Napominjemo da se dijelovi sustava koji nisu obuhvaćeni projektom također rekonstruiraju i to je financirano sredstvima Vodovoda d.o.o. Zadar, odgovorio je Matek na naš upit jesu li iskoristili priliku za zamjenu vodovodnog sustava na tom području.

No voda nije jedini problem na tom području. Tako smo dobili pritužbu roditelja djece s Bokanjca koji pohađaju tamošnju područnu školu. Ona se našla usred gradilišta aglomeracije, a samo je jedna ulica kojom se pristupa školi. Djeca prolaze svakako do škole - pa tako i ispod zaštitne žute trake kojom su ograđene iskopine. Roditelji se boje da ne upadnu u kanal. Možda i pretjeruju, ali se čude da im nije osiguran alternativni put.

Bokanjac kao veliko gradiliste
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA