SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 11140File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '11140', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Kod Bagata upozorenje na manjak junaštva - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

FOTO: OTVOREN ZADAR SNOVA

FOTO: Kod Bagata upozorenje na manjak junaštva

Performansom Nikole Majdak sinoć je na nekadašnjem prostoru pogona Vlado Bagat, a današnjem skladištu Elektre, otvoren 25. festival Zadar snova - Međunarodni festival suvremenog kazalište.

Performansom Nikole Majdak sinoć je na nekadašnjem prostoru pogona Vlado Bagat, a današnjem skladištu Elektre, otvoren 25. festival Zadar snova - Međunarodni festival suvremenog kazalište.

Držeći knjige na glavi, Majdak je promijenila nekoliko pozicija uz spomenik narodnom heroju, čime je tematizirala nedostatak junaštva i ekstremne hrabrosti koju uočava u svakodnevnom životu suvremenog društva, pa tako i njenom vlastitom. Performansom "Podržavam" nastoji simbolički prikazati kako je okolina postala "teret" na glavama ljudi koji ju gotovo pridržavaju da ne padne, prepuštenu na milost i nemilost okolnostima.

Nakon njezinog performansa "Zadar snova" se preselio na Forum gdje je Mirjana Đan izvela pjesnički performans "Srbin, Cigan, Peder i Musliman" koji slavi zajedništvo njegujući različitost i individualnost te odaje počast žrtvama i preživjelima predrasuda i diskriminacija. Đan je iznenađene prolaznike pozvala da se oslobode stega konzervatizma, konformizma i moralne revitalizacije i da se kroz poeziju i muziku prepuste ljubavi. Donosimo fotogaleriju!

Prvu večer obilježila je i predstava "Shake it off" u sv. Dominiku gdje se program nastavlja i večeras od 20 sati uz "Festival Perforacije" i "Sjećanje u metrima".

 

 

 

 

Otvoren je Zadar snova
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA