SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 12171File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '12171', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Količina otpada u Jazinama iznenadila je i ronioce - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

POSTAVLJANJE KONTEJNERA NE BI BILO NAODMET

FOTO: Količina otpada u Jazinama iznenadila je i ronioce

"Izvukli smo začuđujuće puno otpada", rekao nam je predsjednik Ronilačkog kluba Sv. Roko Đani Iglić nakon završetka današnje ekološke akcije čišćenja podmorja, sada već tradicionalno poznate pod nazivom "Daj ruku za čiste Jazine".

"Izvukli smo začuđujuće puno otpada, napunili cijeli kontejner, što je oko pet kubika, a čini mi se nismo ni zagrebli površinu. Zbog epidemije koronavirusa dvije godine nije bilo akcije, ali toliko ima smeća da je to nevjerojatno", rekao nam je predsjednik Ronilačkog kluba Sv. Roko Đani Iglić nakon završetka današnje ekološke akcije čišćenja podmorja, sada već tradicionalno poznate pod nazivom "Daj ruku za čiste Jazine".

Ruku je dalo 19 ronioca koji su iz Jazina izvukli i biciklu.

- Bilo je tu svega, no većinom je riječ o predmetima iz brodova i ugostiteljskih objekata. Tako smo pronašli puno staklenih čaša, dijelova brodova, madraca i tepiha od linoleuma, što je posebno ružno i opasno jer je riječ o materijalu koji ubija sve ispod sebe, rekao nam je Iglić. S obzirom na količinu otpada koja je s brodova završila u moru u Jazinama, zaključak je kako bi bilo dobro razmisliti o postavljanju kontejnera na tom području.

Osim o zaštiti mora, građani su se u sklopu iste akcije mogli informirati i o važnosti prve pomoći. Naime, kako se danas obilježava Svjetskog dana prve pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar održalo je radionicu prve pomoći i besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi. Program je upotpunilo i predstavljanje udruga Zajednice tehničke kulture Zadarske županije čiji je član i Ronilački klub sv. Roko.

Organizatori ovim putem zahvaljuju svima koji su im dali ruku za čiste Jazine, među kojima su Županijska lučka uprava Zadar, Čistoća, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru te Pomorska škola Zadar.

 

 

Ekološka akcija čišćenja podmorja "Daj ruku za čiste Jazine"
Foto: Tomi Burčul
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA