Zadar

GRAD NASTAVLJA S UVOĐENJEM KOMUNALNOG REDA

FOTO: Po nalogu komunalnih redara uklonjene ugostiteljske terase bez ugovora

Komunalni redari rade svoj posao, kazao je dogradonačelnik Ante Babić, ne želeći kao pravnik i bivši komunalac dalje razgovarati o toj temi.

NOVO

Iz Grada Zadra smo iza 14 sati dobili odgovor na noinarski upit o akciji uklanjanja "štekata" iz gradske jezgre. Uz napomenu da vlasnici opreme moraju platiti uklanjanje da bi natrag dobili stolove i sjedalice, objavljujemo njihov odgovor u cijelosti:

- Odsjek komunalnog redarstva proveo je postupak izvršenja rješenja o uklanjanju ugostiteljskih stolova i stolica koji su postavljani bez odobrenja nadležnog tijela gradske uprave. Budući da u ostavljenom roku ugostiteljski stolovi i stolice nisu uklonjeni, komunalno redarstvo je izvršilo rješenje putem ugovorenog izvođača. Izvršenje se provelo u ugostiteljskom objektu Ledana i Mimoza. Odsjek komunalnog redarstva nastaviti će i dalje provođenje mjera za održavanje komunalnog reda te uklanjanje predmeta koji se nalaze na javnoj površini bez odobrenja nadležnog tijela, najavili su nadležni iz Grada Zadra.

PRIJE

Komunalni redari rade svoj posao, kazao je dogradonačelnik Ante Babić, ne želeći kao pravnik i bivši komunalac dalje razgovarati o toj temi. Čak štoviše, Babić koji je uvijek bio susretljiv na novinarske pozive, u današnjem telefonskom razgovoru je bio neprofesionalan.

U očekivanju službene informacije iz Grada Zadra na ulici smo naišli na veliku akciju uklanjanja ugostiteljske terase uz Kalelargu koja je zatvarala i službeni prolaz. To je drugi pokušaj da se ta terasa bez ugovora ukloni. Prvi pokušaj  zaustavio je prije nekoliko godina vlasnik kafića Mimoza, a ni ovaj drugi, kako doznajemo, također nije prošao bezbolno iako nije trebala asistencija policije.

Akciju  komunalni redara i firme koju su angažirali nadzirao je organizator komunalnog redarstva, Zdenko Ivanac

Po nalogu komunalnih redara uklonjena je ugostiteljska terasa Ledane iz Perivoja kraljice Jelene. Akcija je provedena u ranim jutarnjim satima. Treća bi bila, kako doznajemo terasa na kojoj se boduli sastaju.

Njima se terase uklanjaju jer nemaju ugovor s Gradom o zakupu javne površine. Da li ga plaćaju, to je manje važno, kao u slučaju terase na ulazu u Grad.

U svakom slučaju, nakon 20-ak godina komunalnog redarstva ovo je druga akcija uklanjanja bespravne ugostiteljskih terasa.

Neki bi to nazvali novim vjetrovima gradske vlasti u Zadru koja kao da se nadmeće s onom u Splitu gdje se komunalni red uvodi unatoč velikoj pobuni.

Jedan od komunalnih redara najavio je kako će idućeg tjedna kažnjavati sva vozila koja se iza 9 nađu u pješačkoj zoni, a nemaju dozvolu koju im izdaje isti taj Grad Zadar za ulazak u pješačku zonu po potrebi.

PRIKAŽI KOMENTARE (25)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA