Zadar

IMAL LI KRAJA NEVOLJAMA S TUĐMANOVOM ULICOM?

FOTO: Uz kolnički rub stvorile se lokve: sanacija nakon sezone

Na svega litru kiše po metru četvornom u prvom dijelu dana i nešto kišnih kapi u drugome, uzduž dijela Ulice Franje Tuđmana pojavile su se lokve.

Na svega litru kiše po metru četvornom u prvom dijelu dana i nešto kišnih kapi u drugome, uzduž dijela Ulice Franje Tuđmana pojavile su se lokve.

 Asfalt na kolničkom rubu je ulegnut, u njemu se skupila kišnica, a pod kotačima brze vožnje u žutoj traci, poprskani su bili pješaci. Na pločniku uz City Galleri također su se nakon prve ljetne kiše stvorile lokve ali taj je potez saniran.

 Kako i zašto lokve na kolniku, pitanje za projektante i izvođače radova ali i za investitore.

Kada smo puštali Tuđmanovu u promet, jasno je rečeno kako će se svi uočeni nedostaci ukloniti po završetku turističke sezone, kazao je i danas pročelnik Ante Ćurković. On je promijenio pročelničko mjesto ali ga Tuđmanova i dalje prati. Odjel za EU fondove kojeg je Ćurković vodio, nositelj je EU financiranja tog najvećeg cestovnog zahvata u režiji Grada Zadra.

Taj odjel je i zatražio tehnički pregled kojeg mora organizirati Odjel za graditeljstvo s obavezom organizacije komisije od više stručnjaka. Oni će kada jednog dana sve bude po građevinskoj i projektu, izdati i uporabnu dozvolu.

Podsjećamo kako Hrvatske ceste za Ulicu Nikole Šubića Zrinskog (uz Bolnicu otvorena u lipnju 2019.) još uvijek nisu tražile tehnički pregled a pitanje je hoće li za tu državnu cesti ikada dobiti uporabnu dozvolu jer nisu završili nogostup na mjestu s kojeg nisu izmjestili trafostanicu.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA