SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 11586File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '11586', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Veronika Šokota i Matej Nevešćanin najbolji zadarski sportaši 2021. godine - Vijest - 057info - Zadar

Sport

TRADICIONALNA DODJELA PRIZNANJA ZADARSKOG LISTA

FOTO: Veronika Šokota i Matej Nevešćanin najbolji zadarski sportaši 2021. godine

U tradicionalnom, 28. po redu izboru Zadarskog lista izabrani su najbolji sportaši i sportašice u 2021. godini.

U tradicionalnom, 28. po redu izboru Zadarskog lista izabrani su najbolji sportaši i sportašice u 2021. godini. Prema glasovima 22 medijska djelatnika skakač u vodu Matej Nevešćanin najbolji je sportaš, a atletičarka Veronika Šokota najbolja sportašica Zadarske županije za 2021. godinu. 

Matej Nevešćanin je prvi hrvatski skakač koji je osvojio pojedinačnu medalju na velikom natjecanju, što mu je uspjelo dvaput u manje od pola godine. U lipnju je zablistao na Europskom prvenstvu za mlađe juniore u Rijeci gdje je bio treći na dasci tri metra, a broncu je osvojio i na jednom metru na Svjetskom prvenstvu mlađih juniora u ukrajinskoj prijestolnici Kijevu.

Veronika Šokota, članica Atletskog športskog društva Zadar, drugu godinu zaredom najbolja je sportašica Zadarske županije. Prošle godine Šokota je nastupila na Europskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu na kojima je osvojila peto i sedmo mjesto dok je s juniorskog prvenstva Balkana donijela srebrnu medalju. Od međunarodnih nastupa ima i šesto mjesto s Europskog bacačkog kupa gdje se natjecala među mlađim seniorkama. Na oba prvenstva Hrvatske osvojila je zlato u seniorskoj konkurenciji, a postavila je i dva nova nacionalna rekorda.

Prvi put nakon 2017. godine košarkaši Zadra osvojili su priznanje za najbolju momčad, a najbolja ekipa je posada Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi. Rukometni reprezentativac Jakov Dujić najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji se dodjeljuje sportašima s invaliditetom, treću godinu zaredom pripao je paraatletičaru Vladimiru Gašparu. 

Nagrada za životno djelo Mile Filipi odlukom sportske redakcije Zadarskog lista dodijeljena je dr. Marku Prenđi, liječniku sportske medicine, a Glas Zadra, priznanje čitatelja koji su preko kupona slali glasove za jednog od nominiranih kandidata, računajući sve kategorije, zaslužio je paraplivač Josip Gregov. 

Rezultati su to 28. akcije u kojoj Zadarski list nagrađuje najbolje pojedince i sportske kolektive u protekloj godini. Svečano proglašenje održano je na otvorenom, ispred VIP salona Dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Proglašeni najbolji sportaši i kolektivi u 2021. godini
Foto: Saša Čuka
PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA