Zadar

ODVODNJA DOBILA NAJAVU POVRATKA PFEIFFERA

FOTO/VIDEO: Diklo raskopano: mještani ogorčeni, gradilište napušteno prije Božića

Stanje na gradilištu izgradnje kanalizacije u Diklu je nepromijenjeno od prije Božića do danas.

Stanje na gradilištu izgradnje kanalizacije u Diklu je nepromijenjeno od prije Božića do danas.

Radovi su obustavljeni prije skoro mjesec dana, strojevi čekaju kao i voda u otvorenim i opasnim kanalima koji su barem ograđeni.

Nitko ništa ne radi, ilustrirala nam je fotografijama, snimljenima 20. prosinca 2021. godine i video snimkom od 13. siječnja 2021. godine, naša sugrađanka koja stanuje u najzapadnijem dijelu Dikla. Zbog radova na kanalizaciji mora pješačiti do dostupne autobusne stanice. 

- Ja još  i mogu, ali što je sa starijim sumještanima u ove burne i hladne dane koji su osuđeni na javni prijevoz, ističe stanarka predjela Mali Milini.

Privremena veza Liburnije do tog krajnjeg dijela Dikla prometuje tri puta na dan kao da je Diklo selo, kako ga praktički nazivaju stariji, autohtoni Dikljani.

Urbanizacija Dikla jedva se kreće. I dok je gradska vijećnica Drita Dunatov za vijećnicom izjavila da bi ona prije motikom, direktor Odvodnje Grgo Peronja je priznao kako radovi tamo "šepaju".

 

Odvodnja kao investitor dobila je od izabranog izvođača njemačkog Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Cofizera koji je gradilište u Diklu otvorio u studenom prošle godine, pisanu obavijest da će se vratiti 10. siječnja. Najnovijom obavijesti, povratak su odgodili do 17. siječnja.

Zadarska Vodoinstalacija kao jedan od podizvođača Pfeiffera, nakon uobičajene blagdane stanke za građevinare, vratila se na Belafužu 10. siječnja. Oni su nastavili s iskopima nakon što su završili i već asfaltirali par ulica.

Diklo je malo veći i složeniji zalogaj, a brzo će ljeto i turistička sezona kao i rokovi projekta aglomeracije u Zadru.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA