Sport

NAJAVA PREOBLIKOVANJA

Frank uložila kviska: Što je bolje za HNK Zadar?

Adela Frank, gradska vijećnica s Nezavisne liste Enia Meštrovića, poželjela je svu poslovnu sreću novoj predsjednici Hrvatskog nogometnog kluba i iskoristila "joker pitaj publiku" za pitanje o budućnosti kluba, odluci o kojoj će Gradsko vijeće odlučivati u veljači.

Adela Frank, gradska vijećnica s Nezavisne liste Enia Meštrovića, poželjela je svu poslovnu sreću novoj predsjednici Hrvatskog nogometnog kluba Ivi Bokanović i iskoristila "joker pitaj publiku" za pitanje o budućnosti kluba, odluci o kojoj će Gradsko vijeće odlučivati u veljači.

"Što je po vama bolje s obzirom da famozna pozajmica koju je u prosincu 2020. Grad dao Klubu nije vraćena?", pitanje je koje je uputila javnosti i navela dvije moguće opcije:

1. PREOBLIKOVANJE - Postojeća sportska udruga bi se preoblikovala u sportsko dioničko društvo, sukladno odredbama Zakona o sportu, s Gradom Zadrom kao većinskim vlasnikom. U ovom slučaju financiranje bi se moglo obavljati preko ugovora o sponzorstvu ili preko kapitalnih pomoći. Sva potraživanja koja Grad ima prema Klubu mogu se pretvoriti u dionice. Također, ako bi Grad u budućnosti preko Kluba realizirao neke investicije (npr. igrališta), tada bi gradska ulaganja bila zaštićena. Nadalje, Grad bi nad Klubom imao efikasnu formalnu kontrolu preko organa društva - skupštine i nadzornog odbora. U slučaju pronalaska zainteresiranog privatnog investitora, kupoprodaja određenog paketa dionica bi se provela vrlo jednostavno.

2. NASTAVAK FUNKCIONIRANJA KAO SPORTSKA UDRUGA - Ukoliko Klub ostane sportska udruga, tada bi se financiranje obavljalo preko Sportske zajednice (uvjet je da je Klub registriran najmanje tri godine u Zadru), a Grad bi kontrolu nad Klubom obavljao kao i do sad, preko skupštine članova i preko financijskih izvještaja Kluba. Ulazak eventualnog privatnog investitora u ovom slučaju je kompliciraniji nego u slučaju sportskog dioničkog društva, kada se jednostavno proda određeni paket dionica.

- Novoj predsjednici Kluba želim svu poslovnu sreću, a i u muškom načinu poslovanja mora znati kada je potrebno pokazati i dokazati "Tko je glava kuće!", poručila je Frank u svojoj objavi na društvenim mrežama.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA