Zadar

KRATKOTRAJNI PLJUSAK UKAZAO NA SLABOSTI

Gejzir na rotoru: kad kiša padne, oborinske vode nemaju gdje...

Problem je što cijev za oborinske vode promjera 1.5m (ili 2m) koja ide sve do križanja na Bokanjcu nije spojena direktno u more, već se prespaja na kanal promjera 40cm

Jučerašnji kratkotrajni pljusak ukazao je na stare probleme s odvodnjom na zadarskim ulicama. Jedna od crnih točaka je (privremeni) kružni tok napravljen na vrhu Vruljice, na spoju Franje Tuđmana s Put Nina.

Na tom mjestu voda je šiknula uvis poput gejzira, a oni koji poznaju situaciju kažu da je problem u širini sustavu odvodnje.

- Problem je što cijev za oborinske vode promjera 1.5m (ili 2m) koja ide sve do križanja na Bokanjcu nije spojena direktno u more, već se prespaja na kanal promjera 40cm koji ide još 300-tinjak metara kroz Tuđmanovu i onda se ulijeva u Vruljicu. Zato je taj zadnji šaht s rešetkom, da bi višak vode mogao izlaziti... na cestu, napisao je član Facebook grupe Trn u oku.

Srećom, kiša nije dugo trajala pa se uskoro stanje stabiliziralo te se moglo ući u nepreglednu gužvu automobila na prilazu gradskom središtu.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA