Kultura

OČEKUJU FINALE

Gestice danas ponovno na TREPS-u u Trešnjevci

Prošle godine Treps je za Gestice bio izuzetno uspješan jer su nakon dugih trinaest godina sudjelovanja i uvijek ulaskom u finale, napokon dobile prvu nagradu

Ove subotu Gestice će sudjelovati na punoljetnom 18. TREPSU, natjecanju u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. U kategorijama klasičan balet, suvremeni ples, show, jazz, step, društveni i urbani plesni izrazi, dolaze gotovo sve plesne skupine iz cijele Hrvatske. Kvalifikacije se organiziraju u tri navrata: 17. - 19. ožujka klasični i suvremeni ples, 31. ožujka - 2. travnja show, jazz, step i urbani stilovi te 13. i 14. 5. Trepsići (sve kategorije djece od 3 do 6 godina). Finale je zakazano za kraj svibnja.

- U prvom vikendu kvalifikacija putujemo s jednom skupinom i koreografijom „Vjera" u kategoriji suvremeni plesni izričaj, dok u drugom vikendu sudjelujemo na dva natjecanja. 31. ožujka smo na Trepsu sa četiri koreografije i dan kasnije na natjecanju Budućnost u nama u Centru za kulturu Travno... Bit će to vrlo zahtjevan vikend za djecu, ali odlično su pripremljeni i jedva čekaju, kaže umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić, koja je u svojoj karijeri do sada pripremila više od 400 koreografija.

Prošle godine Treps je za Gestice bio izuzetno uspješan jer su nakon dugih trinaest godina sudjelovanja i uvijek ulaskom u finale, napokon dobile prvu nagradu.

O nagradama će ove godine odlučiti renomirani žiri u sastavu: Maja Đurinović, Ljiljana Gvozdenović, Andrej Izmestyev, Koni Kosanović, Una Štalcar Furač i Tihana Strmečki. Prošle godine pobjednička koreografija u D kategoriji (djevojke 13/15) bila je Gestina skupina S5 s koreografijom Lazy song iz posljednje dramsko-plesne produkcije Pila naopako.

- Te djevojke su danas srednjoškolke, a u svoje plesne papučice su ušle kao predškolke. U današnje vrijeme tehnologije, društvenih mreža, Tik-Toka, u Gesti djeca ipak ostaju do kraja srednje škole, na što sam izuzetno ponosna. Treba ima ponuditi sadržaj koji će ih zanimati, koji će ih ispuniti, a ne uljuljati u rutinu. Mi u Gesti to uspijevamo jer smo ansambl različitih plesnih izričaja i ovisno o temi predstave, plesni stilovi kroz skupine se mijenjaju. Tako da plešu primjereno dobi skupine, dječje plesni program, jazz dance, contemporary lyrical, musical theather, klasičn balet, ističe Jurišić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA