Kultura

POČINJU KRAJEM SVIBNJA

Glumačke radionice s Maruškom Aras u Kaštelu Benković

Udruga Vlajter-ego organizator je kazališnih radionica koje će akademska glumica Maruška Aras za sve zainteresirane polaznike održavati u Benkovcu.

Udruga Vlajter-ego organizator je kazališnih radionica koje će akademska glumica Maruška Aras za sve zainteresirane polaznike održavati u Benkovcu.

Datum prvog sastanka je 30. svibnja u 19 sati u Kaštelu Benković (multimedijalna dvorana), a vrijeme provedbe godinu dana (svibanj 2022- - svibanj 2023.).

Pozvani su svi koji imaju potrebu za kreativnim izražavanjem i upoznavanjem sebe kroz kazališni jezik. Okvirna dob je 15+, a iskustvo nije presudno. Cilj radionice je kroz strukturirane kazališne vježbe razviti vještine kazališne igre koje će na kraju rezultirati predstavom za javnost, a sve u skladu s interesima i mogućnostima polaznika.

Metodologija rada realizirati će se kroz rad na dramskom tekstu, vježbe improvizacije, rad na karakterima, na dramskom sukobu u komunikaciji s partnerom, odnosom tijela i prostora uz vokalne i fizičke vježbe za oslobađanje kreativnosti.

Kroz prvi i drugi period rada grupa će u suradnji s voditeljicom zajednički donijeti odluku o formi i sadržaju završnog rada kojeg će predstaviti publici.

Radionica će se provoditi u predviđenim mjesecima u blokovima od par dana u tjednu, dva do tri puta mjesečno u dogovoru s grupom.

Radionica je besplatna za polaznike, a sufinancirana je sredstvima EU / POKRET - uključivanje osoba u nepovoljnom položaju kroz umjetnost i kulturu. Tehničku realizaciju procesa realizacije završnog rada koordinirati i oblikovati će Juraj Aras, tehnički i umjetnički producent Teatra VeRRdi.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA