Zadar

IZNOS OD 200 KUNA ZA MIROVINU DO 2000 KUNA

Grad već godinama isplaćuje uskrsnice koje neki umirovljenici ne žele uzeti

Takozvana uskrsnica u iznosu od 200 godina isplaćuje se iz vremena kada je to kao predizborno obećanje najavio gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Takozvana uskrsnica u iznosu od 200 godina isplaćuje se iz vremena kada je to kao predizborno obećanje najavio gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Od tada se nije ništa promijenilo osim da se, osobito ove izborne godine, to tumači na način kako aktualni gradonačelnik Branko Dukić održava svoje predizborno obećenje.

Uskrsnice od 200 kuna u ukupnom iznosu od 600 tisuća kuna, isplaćene su iz Grada Zadra preko Hrvatske pošte na adrese tri tisuće umirovljenika kojim imaju žalosnu mirovinu od 2000 tisuća kuna.

Njih je svake godine sve manje jer dobivaju neke male dodatke na mirovinu, čime im se cenzus za uskrnicu diže za koju kunu i onda nemaju pravo na 200 kuna iz Grada Zadra.

A neki od njih ne žele iskoristiti to svoje pravo jer zbog tih 200 kuna gube pravo na besplatno dopunsko osiguranje, a to je umirovljencima važnije od jednokratne uplate.

Primijetili su to u Odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo iz kojeg će tražiti da se taj cenzus podigne barem na 3000 kuna kako bi uskrsnica obuhvatila što više zadarskih umirovljenika.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA