Zadar

FOTO: UBRZANO SE RADI NA PRESELJENJU

Grad žrtvovao teren za napuštene pse na Žmirićima

Da se može kad se hoće, zorno je svima koji prolaze državnom cestom kroz Žmiriće.

Da se može kad se hoće, zorno je svima koji prolaze državnom cestom kroz Žmiriće.
Ilegalni azil s privatnog terena seli se kroz koji dan na suprotnu stranu ulice na teren u vlasništvu Grada Zadra gdje će i dalje biti ilegalan, ali ga veterinarska inspekcija neće zatvoriti. I nije prvi put da je vlasnik terena nudio pomoć u preseljenju, ali je ovaj novi to vrlo brzo konkretizirao u partnerstvu s gradskom vlasti.

BMP Asset, novi investitori u Zadru naišao je na nevjerojatnu susretljivost nadležnih u gradskoj upravi, a on je uzvratio svom doprinosu zajednici.

Teren na atraktivnoj lokaciji, Grad Zadar je „žrtvovao" za napuštene pse na rok od dvije godine, nakon što su na privatnom terenu volonteri doživjeli punoljetnost u brizi za pse beskućnike.

Istina bez podnog grijanja kako će to biti u projektu azila kojeg je na sebe morala preuzeti Zadarske županija jer psi nemaju „adresu" samo Zadru. Sada ih je 150, a u budućem skloništu za životinje koje će koštati 10-ak milijun kuna, bit će mjesta za 200 pasa. Njihovo zbrinjavanje gotovo je osjetljiva tema kao i zatvaranje deponije u Diklu.

O njoj se priča i govori godinama. Koliko je samo truda i energije uložio bivši dogradonačelnik Dražen Grgurović u pripremi za gradnju azila na Bokanjcu za kojeg je čak našao i donatora. Grgurović je potrošio mandat i po na pripremi gradnje azila koja je došla navodno do građevinske dozvole. Ali onda je došla ta nesretna 2013. godina bez novaca u kojem mu je tadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić „pomrsio logiku" kazavši da je problem riješen.

"Grad Zadar ima koncesionara", uskliknuo je Vrančić kojem je na volju hoće li ili neće graditi azil.

I tako su gradske vlasti mudrovale, dok županijske moraju pronaći milijune za gradnju skloništa za životinje.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA