Zadar

UZ REKORD I NEOSTVARENE PLANOVE O PRESELJENJU

HDZ-ova vijećnica Bakmaz želi novi mandat ravnateljice Škole primijenjene umjetnosti

Školski odbor raspisao je natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.
Školski odbor raspisao je natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

HDZ-ova gradska vijećnica Marjana Bakmaz, koja tu školu vodi od davne 2004. godine, potvrdila nam je kako će javiti za novi petogodišnji mandat. S obzirom na to da je trenutno u pisanju programa rada kojeg treba prezenetirati članovima Školskog odbora, o planovima za novi mandat zasad nije htjela pričati, kao ni o neostvarenim planovima o preseljenju škole na lokaciju radioničkog dijela stare Tehničke škole. Naime, odlukom Zadarske županije i taj je dio zgrade pripao Sveučilištu u Zadru. Na naš upit za komentar ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna ističe kako su to planovi osnivača pa bi ipak o tome pričala s njima.

No i u postojećim uvjetima, prema njezinim riječima, škola lijepo napreduje.

- Razvili smo zanimanja likovne umjetnosti i dizajna za koje vlada sve veći interes. Imamo dosta učenika iz drugih županija, što potvrđuje naš rad. Ove godine njih rekordnih desetero stiže iz Šibensko-kninske županije, rekla nam je Bakmaz.

Hoće li imati protukandidata za čelno mjesto zadarske škole bit će poznato krajem mjeseca. Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama, 15. listopada. Kandidati za ravnatelja/icu moraju ispunjavati sljedeće uvjete: završen studij odgovarajuće vrste, položen stručni ispit te najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja.

 

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA