SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 11876File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '11876', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) HDZ uvjerava građane u dogme da bi ocrnili vijećnike koji nisu prihvatili plan TŠC i prodaju HAK-a - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

JAVNOSTI SE SERVIRAJU KRIVI DOKAZI I UCJENA

HDZ uvjerava građane u dogme da bi ocrnili vijećnike koji nisu prihvatili plan TŠC i prodaju HAK-a

Zadarski HDZ pod palicom Šime Erlića ustraje u dogmatskim argumentima kojima želi ocrniti vijećnike oporbe koji većinom glasova prvi put mogu zaustaviti njihove naume.

Zadarski HDZ pod palicom Šime Erlića ustraje u dogmatskim argumentima kako bi ocrnili vijećnike oporbe koji većinom glasova prvi put mogu zaustaviti naume gradske vlasti.

S druge strane nepotrebno je zaustavljati odluku o izradi ili izmjeni planova jer je opozicija sada u poziciji da spriječi njihovo donošenje. Najbolji primjer toga je prijedlog UPU mješovite zone Bregdetti kojem su se usprotivili građani Arbanasa, a predlagači se ne usude staviti ni pred zid vijećnika većine. Odluke o izradi tog plana donesene su 2018. i 2020. godine a da nitko ne zna sudbinu tog plana.

Napisati kako je to „štetočinski potez za Grad, jer je sada onemogućeno pokretanje projektiranja Tehničkog školskog centra zajedno sa sportskom dvoranom i igralištem, a samim time i realizacija ovog projekta bitnog za učenike, ali i sportaše koji bi koristili dvoranu i igralište", čista je neistina.

U nju bi trebalo povjerovati iako su naručitelj izmjene tog plana i projektant jasno rekli javnosti kako ta izmjena Plana nema veze s planom gradnje dvorane i igrališta. Ona se odnosi samo na kuću koju ne treba rušiti jer ju je preuzela Strukovna škola Vice Vlatkovića.

I izmjene tog plana neće nimalo utjecati na navodno sprječavanje prijave za EU financiranje. Da je Županija kandidirala izgradnju zatvorenog sportskog objekta na europske fondove i ukoliko bi se dobila sredstva za izgradnju dvorane, bez izmjena plana nije ju moguće izgraditi., što se tvrdilo na kolegiju gradonačelnika Branka Dukića, također nije točno. Preko županijske agencije ZADRA tek se aplicira na milijun kuna za izradu projektne dokumentacije kako bi se moglo prijaviti na natječaj za EU financiranje koji još nije na vidiku.

Gradonačelnik Dukić javnost je morao pripremiti i na ponavljanje točke dnevnog reda o prodaji prostora HAK-a, ali je to krivo napravio - ucjenjivačkom metodom. Ako vijećnici na to ne pristanu, građani će ostati bez 8 milijuna proračunskog prihoda, tako su govorili Dukić i resorni pročelnik Ivan Mijolović. Neprijatelji građana su, naravno, ispali ti zločesti vijećnici koji su opet odbili izglasati prodaju gradske imovine na Relji.

HDZ na "urlikanje vijećnika opozicije pod palicom Marka Vučetića", kako oni žele predstaviti građanima impulzivnu reakciju vijećnika Ante Rubeše, nema mudar odgovor s objavljenim pamfletom. Ali ljudi vjeruju u dogme.

Gradsko vijeće sa stankama
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA