Zadar

VRIJEDNOST POSLA S PDV-OM 1,5 MILIJUNA EURA

Hitna nabavlja 15 novih vozila za 100 tisuća kilometara

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije dalo je ravnateljici suglasnost za provedbu otvorenog postupka nabave sedam vozila za sanitetski prijevoz te osam vozila izvanbolničke hitne medicine

Zadarska županija odobrit će Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije nabavku 15 novih vozila za potrebe sanitetskog prijevoza i hitne medicine, za što se planira potrošiti oko 1,5 milijuna eura s PDV-om.

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije dalo je ravnateljici suglasnost za provedbu otvorenog postupka nabave sedam vozila za sanitetski prijevoz te osam vozila izvanbolničke hitne medicine, procijenjene vrijednosti nabave od 1,23 milijuna eura bez PDV-a. Ravnateljica je za ovaj posao zatražila suglasnost Županijske skupštine, budući da ne može sama odlučivati o ovako vrijednom poslu.

Financijska sredstva osigurat će se Financijskim planom Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije kroz sljedeće tri godine. Prijedlog je raspravljen na nedavnom zatvorenom Kolegiju župana te je poslan na odlučivanje Županijskoj skupštini.
Starost vozila hitne pomoći česta je tema rasprava u javnosti, pri čemu se ističe kako je zbog velike površine županije te svakodnevnog sanitetskog prijevoza u Zagreb i Split godišnja kilometraža vozila preko 100 tisuća kilometara. Prije mjesec dana isporučena su dva nova sanitetska vozila, a ovom nabavom problem bi se riješio barem na neko kraće vrijeme.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA