Sport

POBJEDA PROTIV POLAČE

HNK Zadar proslavio naslov prvaka, slijede kvalifikacije

Zadrane 15. lipnja očekuje ždrijeb kvalifikacija za 3. HNL

Nogometaši Zadra jučer su na Stanovima proslavili naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige. Nakon što su u pretposljednjem kolu protiv Arbanasa osigurali naslov, jučer su u zadnjem kolu pobijedili Polaču rezultatom 2:1. Dogovorom klubova utakmica je odigrana ranije od predviđenog termina, a na samom početku gosti su u špaliru pljeskom čestitali domaćinu na osvojenom naslovu.

HNK Zadar je gostima suprostavio pomlađenu ekipu u kojoj su desetorica igrača bili mlađi od 21 godinu, a kao jedini stariji predvodio ih je Josip Iveljić. Dva najbolja strijelca Begonja i Blažević započeli su na klupi. U utakmici bez izrazitog natjecateljskog naboja aktivnija je bila zadarska mladost s kontrolom posjeda, dok je Polača priliku čekala iz kontri. U jednoj takvoj prilici u 21.minuti gosti su odigrali brzopoteznu akciju, Ivan Prtenjača je lijepo ubacio s desne strane, na vrhu peterca loptu je fino primirio Vlatko Kralj i nakon toga pogodio nebranjeni dio mreže Zadrova juniora Anđela Subašića.

U nastavku su ušli Begonja i Blažević i akcije Zadra odmah su bile povezanije. Spomenuti dvojac je zaslužan za izjednačenje - Blažević je ušao u kazneni prostor s lijeve strane i pogodio vratnicu od koje se lopta odbila Begonji na 10-ak metara od gola, a on je imao lagan zadatak za izjednačenje. Do kraja bilježimo i lijepu paradu gostujućeg vratara Tokića kojega je skoro svladao njegov suigrač Vidaković neporezno vrativši loptu. Pred sam kraj Katuša je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, mladi kapetan kadeta Stipe Pelaić skače na drugoj stativi i vraća povratnu loptu Blaževiću na prvu stativu koji s lakoćom pogađa za pobjedu.

Pored brojnih juniora u postavi Zadra, uz spomenutog Pelaića, u seniorskoj momčadi debitirali su kadeti Bepo Sudinja i Denis Galić. Zadar je pobjedom zadržao stopostotni učinak i uzeo svih 13 domaćih pobjeda, dok je u gostima slavio 10 puta, jednom remizirao i dva puta poražen.

Zadrane 15. lipnja očekuje ždrijeb kvalifikacija za 3. HNL. U ždrijebu će se uz Zadar naći još Dinara iz Knina, GOŠK iz Kaštela i ONK Metković. Prema propozicijama natjecanja, samo će jedna momčad izboriti 3.HNL-jug. Termini polufinala su 19. i 22.lipnja, a finale bi se trebalo odigrati 26. i 29. lipnja.

ZADAR - POLAČA 2:1 (0:1)
Stadion Stanovi. Suci: Zvonimir Sinovčić, Šime Žilić, Goran Agičić. Strijelci: 0:1 Vlatko Kralj (21), 1:1 Luka Begonja (75), 2:1 Vlatko Blažević (90).

HNK Zadar: Subašić, Delija (od 90. Galić), Gambiraža (od 76. Sudinja), Iveljić (k), Bugarija (od 64. Begonja), Vukadinović (od 68. Blažević), Djeveljekaj, Zdrilić, Labus (od 84. Pelaić), Šarić, Katuša. Trener: Želimir Terkeš.

NK Polača: Tokić, Jurjević (k), Mršić, D. Čačić, L. Prtenjača, S. Čačić (od 53. Perković), Bašić (od 90. F. Erlić), Vidaković, Kralj, Galešić (od 75. Š. Erlić), I. Prtenjača. Trener: Elvis Katuša.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA