Zabava

POZIV ORGANIZATORIMA ZA POTPORU U 2022. GODINI

Hoće li ove godine biti karnevala i ljetnih manifestacija?

Kao prvi kriterij navodi se vrijeme, mjesto i trajanje manifestacija, s naglaskom na otvoreni javni prostor, odnosno trgove i ulice

Turistička zajednica Grada Zadra raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2022. godini na području grada Zadra. Sredstva potpore odobrit će se za organizaciju i realizaciju kulturnih, zabavnih, sportskih, eno-gastronomskih i ostalih (tradicijske, povijesne...) manifestacija koje podižu kvalitetu i količinu turističke ponude i pridonose povećanju turističkog prometa, posebice u razdoblju predsezone i posezone.

Prošle godine veće manifestacije poput Noći punog miseca, Millennium Jumpa, utrke Wings for life i drugih koje su bile obuhvaćene programom, nisu se ni održale zbog epidemioloških uvjeta, zbog čega program o sufinanciranju u velikoj mjeri nije realiziran. Nije bilo ni karnevala, umjesto kojega je postavljena izložba fotografija Karneval To Go, a s obzirom na probleme koji su pratili organizaciju maškarane povorke u prethodnim godinama, a i na aktualne epidemiološke uvjete, čini se da će se na isti način organizirati i ove godine.

Kao prvi kriterij navodi se vrijeme, mjesto i trajanje manifestacija, s naglaskom na otvoreni javni prostor, odnosno trgove i ulice. Nakon toga slijede sadržaj i kvaliteta događanja,broj sudionika i posjetitelja/turista, originalnost, prepoznatljivost i kvaliteta, itd.

Javnim pozivom neće se sufinancirati investicijska ulaganja, troškovi redovnog poslovanja organizatora, kao i manifestacije koje se isključivo odnose na jednokratno održavanje kao što su konferencije, okrugli stolovi, seminari, proslave obljetnica, izleti i hodočašća. TZGZ će odobrena sredstva potpore doznačiti organizatoru na žiro račun nakon realizacije manifestacije i po primitku Izvješća o utrošenim sredstvima.

Prijave se podnose online u elektronskom obliku na stranici TZ Zadar te, radi dodatne dokumentacije, i u tiskanom obliku poštom ili osobno zaključno s danom 4. veljače 2022. godine na adresu: Turistička zajednica grada Zadra, Jurja Barakovića 5, 23 000 Zadar; s naznakom: „Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2022. godini".

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA