Biznis

ZA ŠTEDIŠE LAKŠE SE DIŠE OD PODNE

Hrvatska poštanska banka preuzela Sberbank

Iz Hrvatske poštanske banke (HPB) priopćili su da je HPB preuzeo Sberbank Hrvatska, da je sav novac siguran, a klijenti opet mogu poslovati normalno.

Iz Hrvatske poštanske banke (HPB) priopćili su da je HPB preuzeo Sberbank Hrvatska, da je sav novac siguran, a klijenti opet mogu poslovati normalno.


"Novac klijenata je ponovno siguran, a uvjeti poslovanja su nepromijenjeni. U srijedu, 2. ožujka od 12 sati banka će otvoriti poslovnice za sve klijente i nastavlja redovno poslovanje kao dio HPB Grupe", navodi se u priopćenju.

"Reagirali smo u iznimno kratkom roku i omogućili našim sugrađanima da slobodno raspolažu svojim sredstvima. Istovremeno, preuzimanjem Sberbanke jačamo buduću poziciju HPB-a na tržištu, a to je velika vijest i za naše zaposlenike i dioničare. Od danas, naši novi klijenti mogu nastaviti normalno koristiti sve financijske usluge, bez ograničenja i zato čestitam svima koji su dali sve od sebe kako bi se ova situacija riješila čim prije".

Iz Hrvatske narodne banke (HNB) je ranije večeras priopćeno da je Jedinstveni sanacijski odbor u utorak donio odluku, u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom (HNB) kao nacionalnim sanacijskim tijelom, kojom se pokreće postupak sanacije nad Sberbank d.d. Zagreb, a novi vlasnik je Hrvatska poštanska banka d.d.

HPB je jedna od vodećih banaka u Hrvatskoj, a u 2021. ostvarila je najbolji rezultat u 30 godina povijesti banke i rekordnu neto dobit od 202 milijuna kuna.


Iz HPB-a ističu da je ta banka i jedna od predvodnica inovacija i digitalizacije sektora te se niz godina ističe i kao najaktivnija u programu subvencioniranih stambenih APN kredita.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA