Zadar

RAZOTKRIVENE OKOLNOSTI POŽARA U SUTOMIŠĆICI

Htjela se osvetiti poslovnom partneru pa zapalila jahtu ne znajući da je prodana

Neslužbeno se doznaje kako je mislila da će zapaliti jahtu svog bivšeg poslovnog partnera, ne znajući da ju je on već prodao.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" na štetu 52-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon zaprimljene dojave i provedenog očevida na plovilu, policijski službenici su započeli s kriminalističkim istraživanjem i prikupljanjem informacija u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenog djela. U požaru je došlo do oštećenje krmenog dijela plovila.

Daljnjim postupanjem policijskih službenika ostvarena je suradnja s Policijskom upravom zagrebačke koji su na zagrebačkom području uhitili 33-godišnjakinju nad kojom su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli kriminalističko istraživanje.

Tako se 33-godišnjakinju sumnjiči da je zbog ranijih međusobnih nesuglasica s trećom osobom, po prethodno smišljenom planu, 29. siječnja ove godine, nakon što je na području Zagreba u trgovini kupila predmete potrebne za činjenje kaznenog djela, tijekom noći se sa svojim automobilom dovezla na zadarsko područje te se 30. siječnja tijekom jutra ukrcala na trajekt za otok Ugljan.

Nakon toga se te večeri automobilom dovezla do mjesne lučice u Sutomišćici gdje je u noći s 30. na 31. siječnja došla do plovila u vlasništvu 43-godišnjaka s kojeg je odvojila i otuđila kanister s gorivom, a potom se odvezla u neposrednu blizinu pristaništa gdje se na vezu nalazilo privezano plovilo u vlasništvu trgovačkog društva oštećenog 52-godišnjaka.

Dolaskom do povila, u namjeri izazivanja požara, na krmu broda je ubacila kupljene predmete, hepokocke pokraj kojih je ostavila upaljeni plinskim plamenik, a potom i prethodno otuđeni kanister s benzinom, nakon čega je odvezala jedan dio konopca s kojim je brod bio vezan za rivu, a drugi dio konopca prerezala oštrim predmetom te se vozilom udaljila s mjesta događaja, a ubrzo i sa područja zadarske županije.

Neslužbeno se doznaje kako je mislila da će zapaliti jahtu svog bivšeg poslovnog partnera, ne znajući da ju je on već prodao.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je na namjeran način prouzročila požar na plovilu, čime je izazvala opasnost za imovinu većeg opsega kao i da je svojim radnjama izazvala opasnost za druge brodove koji su se nalazili u neposrednoj blizini broda i za onečišćenje mora na navedenom priobalnom području, protiv 33-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava te je jučer predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA