Zadar

APEL MLADIH LIJEČNIKA POVODOM NATJEČAJA

I dok jedni rade u Bolnici par godina, neki specijalizaciju dobiju odmah nakon faksa

Tko će i kako dobiti specijalizaciju u zadarskoj bolnici do prošle godine bio je relativno vidljiv postupak sve dok se nisu počeli poništavati natječaji na koje je bilo dovoljno čak i ekstra puno kandidata.

Tko će i kako dobiti specijalizaciju u zadarskoj bolnici do 2021. godine bio je relativno vidljiv postupak sve dok se nisu počeli poništavati natječaji na koje je bilo dovoljno čak i ekstra puno kandidata.

To se počelo događati kada su za to prispjela djeca bolničkih doktora, a neke natječaje, kao što je specijalizacija iz ginekologije s 11 kandidata, ravnatelj Željko Čulina je radije poništio. Ponovljeni natječaj za specijalizaciju iz neurologije s dvije kandidatkinje iz obitelji bolničkih doktora završio je u sudskom sporu. Vrhunac je bio bojkotiranje natječaja za kliničku radiologiju od strane specijalista s tog odjela koji nisu htjeli sastavi komisiju. Je li na tom natječaju bio i sin ravnatelja, to nitko pouzdano ne zna.

Međutim, natječaj i to za tri mjesta specijalizacije ponovno je objavljen, komisija je sastavljena, ali među kandidatima postoji strahovanje da se stvari ne ponove i zato su poslali svoje upozorenje sa željom da se objavi.

"Natječaj za specijalizaciju kliničke radiologije gdje se traže 3 specijalizanta. Kako doznajemo iz bliskih izvora na natječaj se prijavilo 8 kandidata. Isti natječaj je raspisan bio u kolovozu 2022 godine koji je tad poništen zbog nemogućnosti slaganja komisije.
Kako i sad doznajemo na razgovoru za gore navedenu specijalizaciju nije prisustvovao ravnatelj bolnice dr.Željko Čulina niti njegov zamjenik dr. Edi Karuc koji su za vrijeme provođenja razgovora bili prisutni u OB Zadar.

Zanima nas tko će sad biti primljen na specijalizaciju koja je već poništena i po kojem kriteriju će biti primljeni kandidati jer neki već rade u OB Zadar bez specijalizacije par godina, a djeca nekih doktora ili "velikih glava" odmah nakon završetka studija budu primljena na određene specijalizacije?! Pitamo se to kako netko s ulice ili faksa ima prednost prije samih zaposlenika naše drage bolnice koji nažalost rade na razno razne ugovore, a ne prima ih se na specijalizacije?!

Žalosno, ali istinito. Hoćemo li i ovaj put gledati imena primljenih novih mladih doktora po vezama ili stvarno po radnom stažu i bodovima.

Razgovor je obavljen dana 23.siječnja, 2023. godine za kliničku radiologiju, pulmologiju te patologiju. Vidjet ćemo ishod i odabir naše upravne zgrade Opće bolnice, napisano je u njihovom apelu.

Istina da je za radiologiju bilo osmero kandidata i da je umjesto članova uprave, bio član Upravnog vijeća i pročelnik Interne, dr. Dražen Zekanović kojeg je ravnatelj mogao ovlastiti što je u skladu s Pravilnikom.

Sin dr. Karuca (koji je danas koji je bio zauzet primanjem donacije) dobio je specijalizaciju iz neurokirurgije, a sin dr. Čuline radi na zamjeni u ambulanti obiteljske medicine u Biogradu i nije kandidat za specijalizaciju iz kliničke radiologije.

Natječaj za specijalizaciju iz pulmologije, na kojoj je šef upravo dr. Čulina, te patologije bio je poništen u listopadu prošle godine, a doktora je sve manje i lako dođu do dozvole za rad u inozemstvu.

I oni su poslali ovaj apel javnosti.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (26)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA