Zadar

TKO SU INVESTITORI NA ZEMLJI BENEDIKTINKI?

Infinity Resort radi plan turističkog naselja na 20 hektara Petrčana

Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo još je krajem 2021. dobilo pismo namjere Infinity Resort Zadar d.o.o. za izradu Urbanističkog plana uređenja Dragočaja u Petrčanima i nakon dvije godine odluku o tome su stavili na dnevni red Gradskog vijeća.

Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo još je krajem 2021. dobilo pismo namjere Infinity Resort Zadar d.o.o. za izradu Urbanističkog plana uređenja Dragočaja u Petrčanima i nakon dvije godine odluku o tome su stavili na dnevni red Gradskog vijeća.

Vijećnici bi u utorak trebali izglasati odluku o izradu UPU kao preduvjeti za izgradnju turističkog naselja i kampa s pratećim sportskim i rekreacijskim sadržajima, te potrebne komunalne infrastrukture.

U svibnju je odlukom Gradonačelnika zaključeno kako u skladu s uvjetima Prostornog plana uređenja Grada čije se izmjene rade već tri godine, nije potrebno provesti stratešku procjenu utjecaja na okoliš. Neće imati vjerojatno značajan utjecaj, ističe se toj odluci iz koje se doznaje kako se radi o površini od 20 hektara.

Kao i to da je objedinjena parcela izdvojeno građevinsko područje izvan naselja. Ali gradnja nimalo neće poništiti postojeće zelenilo i neće utjecati na eko-sustav smatraju u Odjelu za graditeljstvo.

Investitora Infinity Resort Zadar sa sjedištem u Vukovaru otkrili smo davne 2017. godine kada su se pojavili kao zakupci dijela ogromne površine terena koji je vraćen denacionalizacijom benediktinskom samostanu sv. Marije. Predstavnici američke kompanije Infinity resort ovih pojavili su se kao investitori u mega projekt na Punta Skali - Petrčane.

Tada smo objavili i kako su dobili koncesiju na 99 godina od Benediktinki. Tko će uistinu biti investitor, to jedino zna tvrtka Financial Answer koji se pojavljuje kao vlasnik Investitora Infinity Resort Zadar. Sjedište im je u Osijeku gdje su na tamošnjem Trgovačkom sudu u protekle dvije godine upisali još četiri trgovačka društva uz Infinity Resort Zadar.

Do kraja 2021. godine, vlasnik Infinity Resort Zadar bio je Energia naturalis u vlasništvu Pvala Vujnovca. U njegovo poslovno carstvo prešao je polovicom lipnja i direktor Infinity Resort Zadar, Damir Spudić. On je o svibnja 2022. godine člana Uprave i direktora financija Energia naturalis grupe koju je stvrio Vujnovac. Za direktora Infinity Resort Zadar imenovan je u lipnju ove godine Damir Kurtović iz Osijeka koji se također bavio energijom.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA