Zadar

VIŠE PUTA PRODAO ISTE STANOVE NA PLOVANIJI

Investitor iza rešetaka, javilo se još prevarenih kupaca

Broj kupaca stanova na Plovaniji, kojih je prevario 25-godišnji M.Š. iz okolice Zadra, mogao bi se popeti na više od petero koliko ih je zasad pronašla policija.

Broj kupaca stanova na Plovaniji, kojih je prevario 25-godišnji M.Š. iz okolice Zadra, mogao bi se popeti na više od petero koliko ih je zasad pronašla policija.

Nakon dovršetka istrage PU zadarska podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru koje je time preuzelo slučaj. U međuvremenu smo dobili informaciju kako je prevareno još građana koji upozoravaju i na umiješanost agencija za nekretnine koje su sve donedavno oglašavale prodaju.

Na naš upit općinska državna odvjetnica Darija Padovan Buškulić potvrdila nam je da će provesti istraga. Kako u to vrijeme ne bi utjecao na svjedoke, osumnjičeni 25-godišnji investitor smješten je iza rešetaka.

- Sudac istrage prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, te protiv hrvatskog državljanina M. Š. ,za koga postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo prijevare, odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, rekla nam je glasnogovornica Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović.

Podsjetimo, 25-godišnjaka se sumnjiči da je od veljače 2021. do travnja 2022. godine kao investitor ishodovao potrebitu dokumentaciju za gradnju stambenog objekta s više stambenih jedinica na gradskom predjelu Plovanija, nakon čega je u kolovozu prošle godine s 39-godišnjakinjom sklopio predugovor o kupoprodaji jedne stambene jedinice, a potom je s namjerom dovođenja oštećenih osoba u zabludu, za isti stan sklopio predugovore o kupoprodaji s 49-godišnjakom i 47-godišnjakom. Na temelju tih ugovora oštećeni su mu uplatili više od 2,6 milijuna kuna. Sumnjiči ga se i da je za drugu stambenu jedinicu u istoj zgradi u veljači prošle godine sklopio ugovor o kupoprodaji s 31-godišnjakom, a potom za isti stan sklopio ugovor o kupoprodaji i sa 60-godišnjakom, nakon čega mu je na temelju sklopljenih ugovora isplaćen novčani iznos veći od 975 tisuća kuna. Sveukupna materijalna šteta tako iznosi oko 3,5 milijuna kuna.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA