Zadar

EVIDENTIRAN DUG OD OKO 7,5 MILIJUNA KUNA

Investitor u stambeni kompleks na Murvičkoj u stečaju, blokirano 90-ak parkirnih mjesta

Nakon prijedloga za otvaranje stečajnog postupka javili su se vjerovnici kojima nisu isplaćena potraživanja

Financijska agencija pokrenula je stečaj nad tvrtkom Centar, investitorom u stambeni kompleks na Putu Murvice, jer je imao 7,5 milijuna kuna neplaćenih obveza u trajanju od četiri mjeseca.

Nedavno je objavljena informacija kako se vlasnik tvrtke i njegova partnerica sumnjiče da su iz nje izvukli 11,5 milijuna kuna, na način da su svojoj drugoj tvrtki neosnovano uplatili taj iznos kroz anekse za fiktivne radove. Drugi partner i projektant u međuvremenu je osumnjičen kako je s građevinskim obrtom iz Škabrnje sklopio ugovor o pozajmici od 600.000 kuna na ime iste tvrtke, ali ju nikada nije vratio. Takvo „poslovanje" moralo je dovesti do kraha firme, a tko će platiti ceh vidjet će se u stečajnom postupku.

Nakon prijedloga za otvaranje stečajnog postupka javili su se vjerovnici kojima nisu isplaćena potraživanja, pa je on odbačen te je pokrenut stečaj. Centar je ostao dužan 2,2 milijuna kuna Ministarstvu financija, 2 milijuna kuna Financijskoj agenciji te oko milijun kuna Amplus-ineženjeringu iz Sukošana.

Na ročištu radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka, zastupnik dužnika Željko Predovan naveo je da dužnik ima otvorene račune kod Zagrebačke banke d.d. i Erste&Steiermarkische bank d.d. i imovinu u kompleksu koja nije prodana.

Trgovački sud blokirao je neprodanu imovinu u stambenom kompleksu, a radi se o devedeetak neprodanih garažnih ili nenatkrivenih parkirnih mjesta, nekoliko spremišta, prostoru za trafostanicu, prilaznoj cesti te svega jednom stanu površine 70 metara četvornih.

Za stečajnu upraviteljicu određena je Ivanka Bosotina a ročište za ispitivanje prijavljenih tražbina održat će se 30. kolovoza.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA