Zadar

ISHOD JAVNOG NATJEČAJA GRADA ZADRA

Ipak ništa od trgovine u Diklu, ali ostalih 6 prostora dobilo je novog zakupca

Dikljani ipak neće u skorije vrijeme dobiti trgovinu koju su na mini referendumu odabrali umjesto ambulante opće medicine u prostorijama Mjesnog odbora na Krešimirovoj obali.

Dikljani ipak neće u skorije vrijeme dobiti trgovinu koju su na mini referendumu odabrali umjesto ambulante opće medicine u prostorijama Mjesnog odbora na Krešimirovoj obali.

Iako se na javni natječaj Grada Zadra javio poznati lokalni trgovački lanac Bakmaz, ugovor o zakupu poslovnog prostora neće biti potpisan.

- Ponuda društva BAKMAZ d.o.o., Zadar, M. Radev 14, nije prihvaćena budući da je do trenutka javnog otvaranja ponuda evidentirano dugovanje citiranog društva prema Gradu Zadru, slijedom čega isti ne udovoljavaju uvjetima javnog natječaja, objašnjavaju iz gradske uprave.

Nakon pregleda ostalih ponuda odlukom Povjerenstva za provedbu javnog natječaja u zakup je dodijeljeno šest poslovnih prostora na Poluotoku. U prostor nekadašnjeg Foto Vjeke na ulazu u povijesni centar grada, na adresi Ulica Jurja Barakovića 7, uselit će Solana Nin. Za svoju prvu prodavaonicu proizvoda u Zadru, koja će se prostirati na 68 kvadrata, Gradu će plaćati 20 eura/m2 mjesečne zakupnine.

Kako se medijima pohvalio pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona, nakon dugo vremena na Poluotoku se otvara jedan prostor s tradicijskim zanatom. Iza njega stoji nedavno osnovana firma za šivanje ženskih i muških odijela po mjeri,„MV TAILORING ADRIA", kojoj je površina od 58,55 m2 u Ulici Braće Vranjana 1 dodijeljena po ponuđenoj cijeni od 18,01 EUR/m2 mjesečno.

Otvaraju se i dvije galerije, jednu će otvoriti Batela u Ulici Mihovila Klaića 4, a druga u Špire Brusine 8. Prvu će otvoriti Batela, koja je za 5 m2 ponudila 52,49 EUR/m2, a drugu samostalna umjetnica Ana Kolega koja je dostavila ponudu u iznosu od 28,50 EUR/m2 mjesečno za površinu od 8 m2. Susjedni prostor na kućnom broju 10 u Ulici Špire Brusine uredit će nedavno otvoreno j.d.o.o. „VIBERO 22", čija je primarna djelatnost priprema i usluživanje hrane. Za prostor od 19 m2, koji je predviđen za uredsku djelatnost, licitirali su s iznosom od 12,10 EUR/m2 mjesečno.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA