Zadar

NA NATJEČAJ ZA RUKOVODEĆA MJESTA U BOLNICI

Izabrano 35 glavnih sestara i dvojica tehničara, za tri odjela nije bilo kandidata

Nakon izbora liječnika na rukovodećim mjestima, ravnatelj Bolnice, dr. Željko Čulina jučer je imenovao i glavne odjele sestre u čijem je izboru glavnu ulogu imala njegova pomoćnica za sestrinstvo, Darija Katuša mag. med. techn.

Nakon izbora liječnika na rukovodećim mjestima, ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina jučer je imenovao i glavne odjele sestre u čijem je izboru glavnu ulogu imala njegova pomoćnica za sestrinstvo, mag. med. techn. Darija Katuša.

Izabrano je 37 glavnih sestara, odnosno tehničara, dok se za tri mjesta nitko nije javio. To je Klinička radiologija koja treba glavnog inženjera, a kojem je zbog bojkota bilo kakvog izbora ravnatelj odredio tročlanu upravu. Kandidata nije bilo ni za Odjel laboratorijske dijagnostike koji je bez glavnog tehničara ili laborantice (u natječaju se navodi mjesto inženjera) kao ni za gastroenterološki odjel.

Za skoro polovicu radnih mjesta s mandatom od četiri godine izabrane su nove, uglavnom medicinske sestre s diplomom. Mnoge od njih zamijenile su glavne sestre odjela koje su otišle u mirovinu. A neke su od dugogodšnjih glavnih sestara odjela, kao što je to bila Marija Ljubičić na Pedijatriji, napustile Bolnicu i otišle na Sveučilište.

Glavne odjelne sestre i tehničari sa svojim sposobnostima jako su važni u organizaciji posla u rangu tog medicinskog osoblja, a najvažnije zbog usluge pacijentima.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA