Zadar

SDP ĆE GLASATI PROTIV PRIJEDLOGA ODBORA

„Izborom Erika Pavina degradirana nagrada za životno djelo“

Županijski vijećnici SDP-a neće glasati za prijedlog o dodjeli nagrade za životno djelo poznatom zadarskom ugostitelju Eriku Pavinu, vlasniku hotela i restorana Niko.

Županijski vijećnici SDP-a neće glasati za prijedlog o dodjeli nagrade za životno djelo poznatom zadarskom ugostitelju Eriku Pavinu, vlasniku hotela i restorana Niko.

- Nagrada za životno djelo je uvijek prilika da u našem društvu odamo počast ljudima koji su ostavili značajan trag svojim doprinosima u znanosti, umjetnosti, novinarstvu, obrazovanju, zdravstvu ili nekom drugom području. Prilika je to da jasno pokažemo koje vrijednosti cijenimo u našem društvu. Upravo radi toga razočarani smo predloženim kandidatom za nagradu za životno djelo Zadarske županije. Smatramo da su svi ostali kandidati mnogo zaslužniji jer su svojim nesebičnim zalaganjem, svatko u svom području, ostavili neizbrisiv trag u našem društvu, objavili su iz Županijske organizacije SDP-a koja je za tu nagradu nominirala Stipana Kujundžića, cijenjenog gastroenterologa koji je preminuo 2019. godine.

No Pavin je već u prvom krugu anonimnog glasanja dobio čak šest od sedam glasova prisutnih članova Odbora. Na sjednici su bili župan Božidar Longin, dožupan Šime Vicković te županijski vijećnici Antonio Vučetić, Željko Šoša, Mate Lukić, Ivan Matić i Nenad Klarić.

- Drago nam je da živimo u Županiji u kojoj smo imali priliku birati između veličina kao što su Drago Marić, Stipan Kujundžić, Vinko Bakija i drugi. Koliko god su djelovali u različitim sferama sve ih veže humanizam i čovjekoljublje. Zbog toga je bilo tko od njih značajno više zaslužio nagradu. Nažalost, Odbor je ovim izborom degradirao samu nagradu jer su uveli kriteriji podobnosti i sponzorstva kao ključan. Kriterij koji u zdravom društvu ne bi trebao postojati, ovdje je postavljen kao jedini i isključivi. Zbog toga SDP Zadarske županije, ne samo da neće podržati izbor nagrade za životno djelo nego ubuduće neće ni predlagati kandidate kako HDZ-u uopće ne bi dali priliku da olako pogazi postignuća zaslužnih ljudi, poručuju iz SDP-a.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA