Zadar

UZALUD JE ZADAR UPLOVIO U GAŽENICU

Jadrolinija sinoć odgodila trajektnu liniju koja je jutros trebala zaploviti prema Anconi

Prvi termin u kojemu je bila najavljena linija za Anconu bio je 5. srpnja, kada je problem bio isti kao sada - nema dovoljnog interesa za održavanje ove linije

Jadrolinija je kasno sinoć na svojoj stranici izvijestila kako se početak plovidbe, zakazan 21. srpnja na međunarodnoj liniji Zadar - Ancona odgađa za 2. kolovoza 2021. godine. Putnicima s kupljenom kartom za otkazana putovanja bit će vraćen novac, navodi državni brodar samo desetak sati prije nego je trajekt (jutros) trebao krenuti prema Italiji. Prije dva dana nisu nam znali odgovoriti na upit hoće li linija biti otkazana.

Prvi termin u kojemu je bila najavljena linija za Anconu bio je 5. srpnja, kada je problem bio isti kao sada - nema dovoljnog interesa za održavanje ove linije. Iz Ministarstva su u više navrata obećavali čak i cjelogodišnju liniju s Anconom, ali ona nije održiva čak niti u turističkoj sezoni. Prošle godine na kraju se odustalo od trajektne linije, umjesto koje je uveden katamaran. Hoće li tako biti i ove godine znat će valjda putnici u večernjim satima 1. kolovoza.

Trajekt Zadar prema najnovijem plovidbenom redu prvi put prema Anconi isplovljava u ponedjeljak 2. kolovoza u 22 sata, s dolaskom u Italiju u 7 sati ujutro. Ni u ažuriranom voznom redu još se ne može kupiti karta, a na stranici se navodi kako je zbog epidemije koronavirusa red plovidbe podložan promjenama. Inače, prijevoz automobila košta 600 kuna a svakog dodatnog putnika 360 kuna (na palubi). Do 30. kolovoza trajekt bi trebao ploviti 4-5 puta tjedno.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA