Zadar

VUČETIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE DA JE ON KRIV

Je li moguća sjednica "ljubavi" nakon međusobnih optuživanja gradske vlasti?

Nakon sudbonosne sjednice održane 22. 12. 2022. godine na kojoj je izglasan proračun kojeg je obustavio Gradonačelnik Zadra, Gradsko vijeće Zadra trebalo bi 14. veljače održati sjednicu ljubavi.

Nakon sudbonosne sjednice održane 22. 12. 2022. godine na kojoj je izglasan proračun kojeg je obustavio Gradonačelnik Zadra, Gradsko vijeće Zadra trebalo bi 14. veljače održati "sjednicu ljubavi".

Sjednicu je simbolično na Valentinovo sazvao Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća. U situaciji međusobnog optuživanja, pozivanja na ostavku, sve su karte otvorene: hoće li se odazvati vijećnici HDZ-a kao i Gradonačelnik s pročelnicima koji su trebali pripremiti točke za sjednicu.

- Za sad imamo dvije točke dnevnog reda: izmjene UPU-a Tehničke škole što je po hitnom postupku tražio ravnatelj Strukovne škole, Tiho Tomčić te prijedlog članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice. Vijećnici većine će predložiti nove članove. Po meni bi trebalo razmišljati i o promijeni članova Kazališnog vijeća HNK Zadar koji nije u stanju s obzirom na iskustvo provesti zakoniti natječaj. Aktualni sat ćemo imati, a ako ne bude Gradonačelnika, on će kao još jednom, naknadno odgovoriti na pitanja vijećnika. Do sutra u 16 sati ćemo vidjeti kakav je odnos Kluba HDZ-a prema sjednici koja je najavljena, kazao je Vučetić.

On je komentirao i činjenicu da pojedini pročelnici i dalje pozivaju na povlačenje nezakonitih amandmana kako bi proračun funkcionirao.

 - To se može napraviti nakon što se obavi nadzor Ministarstva financija koje je mjerodavno u ocjeni jesu li ili nisu ti amandmani nezakoniti. Da im je stalo da se povuku, ti amandmani ne bi tako komunicirali. Mene zanima što će biti s amandmanima koji su izglasani i imaju legalan izvor financiranja. Njih je daleko više pa me zanima hoće li ih Dukić izvršiti, pita se predsjednik Gradskog vijeća.

On navodi kako se zapravo radi o gluposti. Sami otvaraju put u provaliju u koju će sami propasti, tvrdi Vučetić.

Predsjednik Gradskog vijeća Zadra smatra kako je neprihvatljivo i međusobno pozivanje na ostavku, s obzirom da se zna kako to zakon propisuje.

- Sve je to kako bi se učvrstili na poziciji, zaključio je Vučetić koji je upoznat i s optužbama iz Medulićeve da je on taj koji je izazvao kaos na proračunskoj sjednici.

- Ja se susrećem s kaosom što ne znači da se u njemu i snalazim, diplomatski će Vučetić.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA