Zadar

ODLAZAK SLUŽBI

Još se ne zna hoće li Dom županije ipak biti predan Crkvi

Nismo vlasnici ove zgrade, već smo samo korisnici. Nismo odgovorni za njezino eventualno buduće vlasništvo niti možemo razgovarati o njezinoj budućoj namjeni, odgovorio je Longin vijećnici

Još uvijek nema naznake kakve će biti sudbina Doma županije nakon što županijski uredi zajedno sa županom presele u zgrade koje će se obnoviti u krugu bivše vojarne Stjepana Radića. O sudbini zgrade na posljednjoj sjednici Županijske skupštine raspitivala se vijećnica SDP-a Vedrana Mišković, ali konkretan odgovor nije dobila ni usmeno niti pisanim putem.

- Vijest da će Dom biti dodijeljen Crkvi, koja je u veljači prošle godine procurila ili puštena kao probni balon u javnosti je izazvala snažnu i gotovo nepodijeljenu negativnu reakciju. U veljači ove godine, mediji su objavili vijest da zgrada neće biti dodijeljena Nadbiskupiji, no sad već duže vrijeme vlada nekakav status quo, bez novih informacija o tome što će se sa Domom događati. Zanima me, je li se zaista odustalo od predaje Doma Nadbiskupiji ili se razgovori o tome odvijaju daleko od ušiju i očiju javnosti?

Naravno da nam je poznato da je županija samo korisnik zgrade čiji je vlasnik RH. No, pretpostavljam da o tome ipak imate malo više informacija od nas običnih smrtnika, naročito imajući na umu da je županija bila itekako zaineresirana za zgradu Doma županije i još 2011. godine naručila projekt njene opsežne rekonstrukcije koje je tada trebao koštati preko dva milijuna kuna. Župane, znate li je li konačna odluka donesena?, pitala je župana Longina.

- Kako ste i sami naveli, nismo vlasnici ove zgrade, već smo samo korisnici. Nismo odgovorni za njezino eventualno buduće vlasništvo niti možemo razgovarati o njezinoj budućoj namjeni, odgovorio je Longin, dajući još jednom do znanja da Županija sa zgradom nakon odlaska više neće imati veze.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA