Zabava

BENCUN: OVO JE TEK PRIPREMA ZA IDUĆU GODINU

Jutarnji i večernji programi uljepšali su maškarani vikend

Unatoč lošem vremenu, raznovrstan program ponudio je ponešto za svakoga, od velikih do malenih čije je veselje najdragocjenije.

Protekli vikend, 9. i 10. veljače, obilježilo je Karnevalsko vrime, manifestacija povodom ovogodišnjih maškara u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra. Za djecu su organizirani jutarnji programi, a večernje zabave u Gradskoj loži i HNK Zadar nije mogla omesti kiša ni jako jugo. Direktorica TZ grada Zadra, Iva Bencun, posebno je ponosna na dječji program, a osvrnula se i na ostatak programa:
- "Jako smo zadovoljni svim događanjima koja su se održala, a naravno da je najveseliji bio program za djecu i drago mi je da smo njih uspjeli animirati. Nažalost, zbog lošeg vremena otkazani su koncerti koji su se trebali održati na Narodnom trgu, ali ostatak je išao prema planu. Iako smo ove godine imali jako malo vremena za sve organizirati, bilo nam je važno održati kontinuitet pa je ovo uvod i priprema za pravi Karneval iduće godine", kazala je Bencun koja je na dužnost stupila tek dva tjedna prije završnog maškaranog vikenda.

Program je započeo u petak ujutro rasplesanim 057 karnevalićem kada su na pozornici na Narodnom trgu smjenjivale vrtićke skupine predstavljajući svoje grupne maske i pritom uveseljavajući sve prolaznike.



Karneval za velike održao se u večernjim satima na već tradicionalnom Plesu pod maskama u Maloj dvorani HNK Zadar. Posjetitelji su se zagrijali uz piće dobrodošlice, a zatim rasplesali uz ritmove Song Busters banda koji su bili zaslužni za odličnu atmosferu. Tijekom večeri dodijeljene su i nagrade za najbolje maske.

U subotu ujutro nastavljen je dječji program na Narodnom trgu uz foto natjecanje za najbolju masku, radionice izrade maskica i rekvizita, zabavne igre i dvorce na napuhavanje, face painting, poligon natjecanje i potom mini disco uz dodjelu nagrada za najbolju masku.

Kiša nije omela ljubitelje dobrog zvuka koji su subotnju večeri iskoristili u kombinaciji zabave i socijalnog eksperimenta na Silent partiju u Gradskoj loži koji je, kako je kazala direktorica Bencun, oživio ovaj povijesni prostor:
- "Radi se o jednom impresivnom prostoru i drago mi je da smo ga uspjeli iskoristiti na ovaj način. Bilo je vizualnu atraktivno i zabavno, a opet primjereno s obzirom da se ipak radi o tihom obliku zabave", objasnila je nova direktorica.

Unatoč lošem vremenu, raznovrstan program ponudio je ponešto za svakoga, od velikih do malenih čije je veselje najdragocjenije. U kratkom se vremenu pokazala volja i inicijativa da se proširi ponuda zabave građanima te da novih ideja ne nedostaje. Program Karnevalskog vrimena bio je pravo osvježenje i tek odličan početak te temelj nove zadarske karnevalske priče koja je u nastajanu.  

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA