Zadar

VUKOŠA PROČELNICI BUŠIĆ: I TO STE UPRSKALI

Kad će Providurova steći uvjete za NMMU?

Odgođeno je postavljanje eksponata Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti (NMMU) u Providurovoj palači, koji su ovog ljeta trebali upotpuniti taj velebni prostor.

Odgođeno je postavljanje eksponata Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti (NMMU) u Providurovoj palači, koji su ovog ljeta trebali upotpuniti taj velebni prostor.

- Tri mjeseca nakon velikih riječi imamo situaciju „imali smo najbolje namjere„ i nismo znali da trebamo imati neke tehničke uvjete. Neznanje i ignorancija i uspjeli ste i ovo uprskati. Jeste li znali da nemate uvjete za ovakve izložbe? Jeste li lagali ili doista niste znali, pitala je koje je Danijela Vukoša (SDP) uputila pročelnici Upravnog odjela za kulturu i sport Dini Bušić na Aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća.

Prozvana Bušić u odgovoru je najavila kako će "Grad Zadar na radost svih u studenome postati centar suvremene umjetnosti."

- Uvjete imamo, imamo javnu nabavu koja traje za što smo osigurali sredstva u prošloj godini, ali zakonske odredbe moramo poštivati. Nabavljaju se dodatni reflektori, uredit će se dio garderoba, kafeterija, sve ide po planu. Najavili smo dolazak, nismo rekli datum, gospodin Branko Franceschi je dostavio koncept. Imat ćemo jedinstvenu situaciju da jedan nacionalni muzej dolazi u manji grad i da ćemo imati priliku gledati vrhunska djela. Izložba Ratka Petrića se toliko lijepo se sljubila s prostorom, imamo dosta posjetitelja i ponosni smo da našeg zadarskog a svjetskog umjetnika možemo prezentirati gostima našeg grada, istaknula je Bušić.

Vukoša je u replici pozvala da svi pogledaju izložbu opasnih pauka u Gradskoj loži.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA