Zadar

ULICA FRANJE TUĐMANA TEMA NA GRADSKOM VIJEĆU

Kad vodim dijete za ruku, hoda biciklističkom stazom

Ante Ćurković pozvao je građane da se ne zaustavljaju u traci uz City Galleriju, jer time ozbiljno ugrožavaju sigurnost u prometu.

Situacija u prometu omiljena je tema zadarskih rasprava na pijaci, društvenim mrežama, pa i sjednicama Gradskog vijeća. Mate Marić (HDZ) primijetio je kako se dionica od dvorane Jazine do svjetionika na Poluotoku u posljednje vrijeme pokazuje jako opasnom te smatra kako bi trebalo postaviti kamere za nadzor brzine, koje su se pokazale dobrim rješenjem na drugim mjestima. Pročelnik Robertino Dujela rekao je kako je ovo državna cesta, ali će se o tome voditi računa i uključiti ju u elaborat za sljedeće kamere.

Damir Burčul kritizirao je biciklističku stazu uz Ulicu dr. Franje Tuđmana, ali ne zbog glasovitog zavoja oko semafora, već zbog uskog traka za pješake.

- Trebalo bi se voditi računa da pješačkom stazom uz biciklističku može proći majka s kolicima i djetetom. Ja kad vodim dijete za ruku ne mogu prolaziti a da ono nije na biciklističkoj stazi. Također, trebalo bi probiti i prolaz kod City Gallerije da pješaci ne pretrčavaju preko četiri trake, rekao je Burčul.

Pročelnik Darko Kasap rekao je da će nastavak izgradnje prometnica po zacrtanim projektima dovesti do prometnog rasterećenja, pa će se moći oduzimati kolnički trakovi i otvarati pješački i biciklistički koridori. Ante Ćurković pozvao je građane da se ne zaustavljaju u traci uz City Galleriju, jer time ozbiljno ugrožavaju sigurnost u prometu.

Nezavisni Rino Rados predložio je da se napravi rotor na križanju Ulice Kazimira Zankija i Tribanjske ulice, odnosno na novom odvojku za Bokanjac. Prometnica je dosta široka, automobili dolaze brzo i s jedne i s druge strane pa vozači iz sporedne ulice često izađu u krivo vrijeme i izazovu sudar. Kasap je rekao kako ova prometnica sada generira dosta prometa zbog radova na Aglomeraciji, ali će se organizirati sastanak s Hrvatskim cestama kako bi se iznašlo najbolje rješenje.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA