Sport

DOBRI REZULTATI

Kadeti i juniori pobijedili Hajduk, a tići treći na Malom zmaju

U četvrtom kolu prve Dalmatinske lige za kadete i juniore igrači obje kategorije HNK Zadar napravile su pravi podvig i pobijedile HNK Hajduk u Splitu.

U četvrtom kolu prve Dalmatinske lige za kadete i juniore igrači obje kategorije HNK Zadar napravile su pravi podvig i pobijedile HNK Hajduk u Splitu.

Prvi na teren su izašli kadeti i uvjerljivom igrom slavili sa 2-0 golovima Josipa Brkića već u drugoj i Marka Zebića u 26. minuti.

Juniori su u pravoj drami slavili sa 4-3 napravivši veliki preokret. Splićani su već na poluvremenu imali velikih 3-0, no Zadrani su golovima Labusa u 52., Josipa Kevrića u 62. i Jure Brkića u 70. minuti poravnali na 3-3. Veliku pobjedu minutu prije kraja donio je Ivan Kevrić za zasluženih 4-3.

- Čestitke mojim igračima na velikoj pobjedi. Pristup i igra moraju svaku utakmicu biti kao danas te onda rezultat ne može izostati. Cilj nam je povratak u 1. HNL, a da bi to ostvarili moramo dati svoj maksimum, kako mi treneri tako i naši igrači, rekao je trener kadeta Ante Morić.

Trener juniora Zvonimir Jurić ističe da je prošao sam toliko toga kao igrač i kao trener, ali ovakvu utakmicu još nije doživio. 

- Skidam kapu svim dečkima. Gubiti 3-0 na poluvremenu i na Poljudu pobijediti Hajduka 4-3 mogu samo karakterni momci. Ova utakmica nam je dokaz da se u sportu ne treba predavati i da je uz ovakav angažman igrača sve moguće, dodao je Jurić.

Tići HNK Zadra, djeca rođena 2011. i 2012. godine od 23. do 26. rujna nastupili su na vrlo jakom turniru „Mali zmaj" na terenima GSC Makarska i Slatina Tučepi.

O jačini turnira dovoljno govori da su pored ostalih nastupili i prvoligaši GNK Dinamo, HNK Hajduk i NK Osijek.

Zadrani su uvjerljivim igrama došli do polufinala gdje su se susreli sa GNK Dinamom i u odličnoj su utakmici poraženi sa 2-0. U utakmici za treće mjesto Zadrani su uvjerljivom igrom svladali prvoligaša Osijeka.

- Kada osvojite treće mjesto u ovako jakoj konkurenciji onda morate biti jako zadovoljni. Igrati protiv najboljih hrvatskih klubova veliki je izazov za djecu i mene kao trenera. Želio bih pohvaliti svu djecu koji su na jedan odličan način predstavili svoj Grad i svoj Klub. Pohvale domaćinima na izvanredno organiziranom turniru i već se veselimo ponovnom dolasku u Makarsku, istaknuo je trener Marin Pedić.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA