Sport

SLAVLJE U SPLITU

Kadeti VK Zadar 1952 državni prvaci, pobijedili su Jug!

Ante Dondivić proglašen je najkorisnijim igračem Prvenstva Hrvatske

Kadeti Vaterpolskog kluba Zadar 1952 novi su državni prvaci Hrvatske. Do naslova najboljeg igrači koje vodi trener lvo Radetić stigli su na završnici koja je održana u Splitu. U finalu su bili bolji od dubrovačkog Juga rezultatom 15:8, javlja Sport023.

Briljantan nastup na završnici Zadrani su ostvarili s maksimalnim učinkom od svih šest pobjeda. Redom su pobjedivali Jadrana, Medveščaka, Primorje, Solarisa, POŠK-a te u konačnici i svoje vr.jake iz najboljeg svjetskog kluba, dubrovačkog Juga.

Što se tiče finalnog dvoboja, nakon uvodnih osam minuta bilo je Zaigrali su Zadrani tada puno bolje te su na poluvremenu vodili Uoči zadnje dionice Zadar je imao prednost 11:6. Bez problema su sačuvali stečeno vodstvo te su na kraju slavili s ranije spomenutih 15:8.

Do pobjede i naslova prvaka VK Zadar je predvodio Bartol Košta sa 6 golova, 4 je dao Ante Dondivić, 2 gola su postigli Karlo Pažov i Livio Antić1 Zvonimir Milković. lzvrstan je na vratima bio kapetan Pave Utković sa 10 obrana.

Stiglo je za Zadrane i priznanje u pojedinačnoj konkurenciji, Ante Dondivić proglašen je najkorisnijim igračem Prvenstva Hrvatske.

Prethodno su odigrane utakmice za poredak od S. do 8. mjesta. Jadran je pobijedio Mladost dok je Mornar BS svladao Medveščak 11:8. U susretu za 9. mjesto, Solaris je bio bolji od KPK 18:3.

VK ZADAR 1952, PRVACI HRVATSKE
Igrači: kapetan Pave Utković, lvo Radetić, Ante Dondivić, Bartol Košta, Karlo Pažov, Karlo Kulišić, Toni Galušić, Lovre Pedišić, Venci Antić, Livio Antić, Jakov Duka, Zvonimir Milković, Juraj Barani, Gabrijel Troskot. Treneri: lvo Radetić i Goran Jovančević.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA