Sport

DEBI KOD MARSONIJE

Kadeti Zadra sutra otvaraju Jedinstvenu kadetsku ligu

Prva utakmica u ovoj sezoni na rasporedu je sutra, 15. siječnja s početkom od 17 sati, a momci iz Zadra na gostovanje će ići ekipi Marsonije.

Kadeti Zadra plasirali su se, kao prvaci regije Jug, na turnir Jedinstvene kadetske lige koja se vraća nakon godine dana pauze uzrokovane pandemijom. Liga ove godine broji deset članova, a osim Zadra tu je još jedna zadarska momčad, KK Puntamika, Zagreb predstavljaju Cedevita Junior, Cibona i branitelji naslova Bosco. Iz Slavonije ligu će pojačati Marsonia iz Slavonskog Broda i Vrijednosnice Osijek, Istru će predstavljati Stoja, Međimurje će biti predstavnik sjevernog dijela zemlje, dok će ligu zaključiti i treći klub iz Dalmacije - Šibenka.

Trener Mario Jeličić, nije krio zadovoljstvo radi početka ovog. Iperativ nije rezultat na stjecanje iskustva i na napredak igrača.

- Zadovoljan sam s dosadašnjim radom. Kao što i znate kao prvaci Dalmacije plasirali smo se u Jedinstvenu kadetsku ligu i to me jako veseli. Igranje Jedinstvene lige sigurno će biti lijepo iskustvo za naše momke kao i putovanje po Hrvatskoj i igranje s ekipama iz drugih krajeva Lijepe naše. Prvu utakmicu igramo sutra, u subotu 15. siječnja u Slavonskom Brodu protiv ekipe Marsonije. O rezultatskim ciljevima teško mi je govoriti jer ne znamo puno o drugim ekipama, a u omladinskom pogonu nema imperativa rezultata već je bit u stjecanju iskustva i da momci iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu napreduju. Rezultat će doći sam po sebi baš sukladno tom napretku. Svrha svega ovoga je stvaranje igrača za seniorsku momčad, a iako rezultat u kategorijama kao što su pretkadeti i kadeti nije primaran svaku utakmicu ćemo odigrati na maksimalnoj razini i pokušati ćemo upisati što više pobjeda, kaže Jeličić.

Prva utakmica u ovoj sezoni na rasporedu je sutra, 15. siječnja s početkom od 17 sati, a momci iz Zadra na gostovanje će ići ekipi Marsonije.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA